Aceasta este o scrisoare pe care am trimis-o pentru numărul din noiembrie 2010…

antique-louis-vuitton-trunk-set-1920
Set antique Louis Vuitton, 1920

          „[…]În Voyage en Capitale (n.r. numărul din octombrie 2010), am descoperit adevărata poveste a lui Louis Vuitton. Îmi pare rău că văd pe stradă tot mai multe tinere purtând fake-uri L.V. made in China ori Taiwan. Dar ceea ce este mai supărător, e să vezi cum unele vedete pretind că îşi cumpără aceste accesorii şi că sunt originale. Sunt de părere că dacă ai o oarecare demnitate, ar trebui să respecţi munca designerului. Oricum, dacă porţi un fake pe antebraţ (de cele mai multe ori) sau pe umăr, dai dovada că nu te respecţi nici măcar pe tine însăţi.

          Ştiam că Eminescu a avut un cufăr (link) semnat Louis Vuitton. Citind articolul despre expoziţia de la Paris (n.r. Expozitia de cufere Louis Vuitton din Paris, 2010; detalii gasiti aici), mi-am dat seama că aici nu mai avem o discuţie asupra brand-ului, fiindcă la începuturile istoriei Vuitton, oamenii apreciau utilitatea şi calitatea produselor. Acum însă, când cineva îşi cumpără un accesoriu semnat L.V., se întâmplă să nu ştie că acea geantă sau eşarfă trebuie purtată cu eleganţă, deoarece Louis Vuitton nu este doar o marcă, ci este pur şi simplu… istorie.”


          Nu știu dacă observ doar eu unele detalii atunci când merg pe stradă. Am ajuns să mă uit după orice fată sau doamnă îmbrăcată frumos. Cert e că sunt puţine doamne sau tinere care au stil. Ce îmi sare în ochi, de fiecare dată, este faptul că văd portmonee/genţi/genţi mari pentru bagaje marca Louis Vuitton made in China. Replici ieftine sau replici veritabile, același lucru este.

          Am făcut și eu prostia de a cumpăra o geantă Christian Dior (fake, evident, dar o replică destul de bună) și la primul eveniment la care am mers cu geanta, aceasta s-a dezmembrat. Nu m-am enervat, mi-am spus că am meritat acest lucru. Să cumperi un lucru fals, e o jignire la adresa designerului, în primul rând și în al doilea rând, o jignire adresată brand-ului. Deci, îmi cer scuze lui John Galliano și casei Dior. Promit să nu se mai repete.

          E greu să recunoști greșelile pe care le faci. Puteam foarte bine să tac și să nu zic nimic despre acest lucru. Dar, cum sunt o persoană căreia nu îi place să ascundă adevărul, am ales totuși să o fac… Dacă aţi citit acest articol, sper să renunţaţi la genţile voastre „originale”, fie că sunt Hermes, Fendi, Louis Vuitton, Gucci sau Dior… 

ELLE noiembrie 2010
Coperta revistei Elle România, numărul din luna noiembrie, 2010

Sursa foto: ELLE România

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s