De multe ori, înfăţişarea pe care o avem produce un efect puternic asupra respectului de sine, a încrederii, a relaţiilor şi a perspectivelor noastre de viitor. De îndată ce începi să-ţi schimbi aspectul, chiar dacă numai printr-o coafură, nişte ochelari noi sau o culoare de păr în vogă, vei începe să vezi ce efecte au aceste schimbări asupra felului în care te vor percepe cei din jurul tău. Aceste lucruri îţi influenţează încrederea şi respectul faţă de sine.

Atunci când arăţi bine şi eşti conştientă de acest lucru, factorul rezultant al unei bune dispoziţii este că îţi autoimpui mai multă încredere şi mai multă autoritate. De câte ori ai mers pe stradă, aranjată şi ai simţit cum lumea se uită mai ciudat la tine, alte femei sau fete te priveau cu invidie, poate, uneori un muncitor mai fluiera după tine…? Această atitudine a ta, determină de fapt răspunsuri pozitive din partea celor cu care interacţionezi (cei apropiaţi şi chiar străinii).

Cercetările efectuate de către cunoscutul profesor american Mehrabian, au dovedit că înfăţişarea (înălţimea, greutatea, culorile, îmbrăcămintea, coafura, accesoriile şi, în cazul femeilor, machiajul şi bijuteriile) însumeazăPrimele impresii 55% din părerea pe care şi-o face celălalt despre persoana noastră. Prin urmare, îndeplinirea tuturor condiţiilor influenţează mai mult de jumătate din impresia totală pe care o facem noi, ca persoane. Următoarele 38 de procente se reflectă în maniera în care ne prezentăm – limbajul trupului, contactele vizuale, încrederea şi altele. Mai rămân doar 7 procente pentru ceea ce ştii sau ceea ce spui în orice situaţie dată – şocant, dar adevărat!

Transformări uimitoare
Schimbarea imaginii unei persoane poate fi un subiect distractiv pentru o emisiune de TV sau pentru un articol de ziar şi poate ajuta persoanele celebre să-şi îmbunătăţească înfăţişarea şi perspectivele. Statisticile menţionate mai sus au fost responsabile pentru unele transformări incredibile ale înfăţişării unor celebrităţi care, la rândul lor, au acaparat printr-un răspuns public favorabil, o putere enormă pe plan mondial.

Gândiţi-vă doar la Prinţesa Diana, care dintr-o mireasa timidă, imbujorată, adolescentă, s-a transformat într-o ambasadoare mondială sigură pe sine, strălucitoare, cu puterea de a-şi asuma regenţa Angliei şi de a câştiga.

Diana

Sau felul în care Hillary Clinton s-a transformat dintr-o femeie ştearsă, savantă, demodată, în cea mai atractivă şi populară “primă doamnă” a SUA.

Hillary

Ori schimbarea lui Margaret Thatcher dintr-un politician minor cu aspect de casnică într-unul dintre cei mai impresionanţi lideri mondiali ai secolului XX. Niciuna dintre aceste femei nu ar fi putut obţine un asemenea statut mondial impresionant dacă nu şi-ar fi schimbat pe parcurs, structura psihică şi totodată, aspectul fizic.

Margaret

Dacă este adevărat că “reprezinţi ceea ce porţi”, atunci schimbă-ţi îmbrăcămintea! Aşa îţi poţi schimba statutul, la fel cum au dovedit-o aceste personalităţi şi multe altele. Ar fi atât de frumos ca toate femeile să înceapă de mâine să se îngrijească mai mult, să se preţuiască pentru ceea ce sunt. Însă, nu trebuie să exagerăm în a ne supraîngriji de imaginea noastră; acest lucru ar putea dăuna şi ne vom pune în situaţii ridicole.

Amintiţi-vă mereu: nu există femei urâte, există doar femei neîngrijite.

Începe chiar de mâine să fii altfel!

 

5 gânduri despre “Schimbarea aspectului fizic…?

    1. Ei, viata politica e tare grea, mai ales cand esti femeie. Sunt sigura ca tot ceea ce afiseaza dansele sunt doar niste masti de care se folosesc ca sa para tari. Bine, asta nu inseamna ca nu sunt.

      Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s