“Totul a început cu concursul Puma desfăşurat în 2011 pe platforma IQads […]”. Nu, nu aşa va începe articolul, fiindcă bloggerilor şi chiar jurnaliştilor le e lene să scrie ceva de la ei şi nu se gândesc că, uneori, informaţia poate fi redundantă.

          Cine nu o știe pe Lana Dumitru o va ști de acum înainte. Am aflat şi eu de ea, din Elle. La rochia etno, m-au fascinat din prima atât modelul, cât şi ideea (puteţi să o cumpăraţi de pe site-ul Molecule-F). Pot să spun că Lana este unul dintre cei mai cool & fresh designeri ai momentului!

Lana Puma 1b

          Lana şi-a făcut timp să îmi răspundă la câteva întrebări într-un scurt interviu (weekend-ul acesta a fost prezenta în Bucureşti la târgul V for Vintage – Celebrate TEN).

          La Belle Critique: Cum ţi s-a părut provocarea lansată de Puma, de a crea propriul design T7 al jachetei, schimbându-i imprimeul, dar păstrându-i totuşi forma originală? A fost dificil să îţi transpui ideile pentru a crea (deja) celebra jachetă PUMA T7 Etno Shake?

          Lana Dumitru: Ideea mi-a plăcut foarte tare, motiv pentru care am şi participat la concursul lansat de Puma. Combinaţia tradiţional+ universal/internaţional e întotdeauna ceva bun atunci când şi ingredientele sunt potrivite.

 

          L.B.C.:  Crezi că motivele folclorice româneşti nu au fost destul de popularizate în moda românească?

          L.D.: Dacă m-ai fi întrebat asta atunci când am decis eu să folosesc motivele folclorice pe hainele mele aş fi răspuns că nu sunt deloc popularizate. Acum lucrurile s-au schimbat însă şi aceste motive au devenit tare “trendy”.

Etno Dress b

          

          L.B.C.: Îmi poţi da nume de alţi designeri care promovează motivele folclorice româneşti? Cred că lumea ar trebui să îi cunoască.

          L.D.: Ana Alexe.

 

          L.B.C.: Mi-a plăcut mult colecţia „Cimitirul vesel” pentru Moja. Am văzut că unele piese sunt deja „Stoc Epuizat” pe site-ul oficial al brand-ului. Cum a fost primită colecţia?

          L.D.: Mulţumesc. Da, semnul de “sold out” spune de la sine cum a fost primită colecţia – o surpriză plăcută chiar şi pentru mine.

Lana Mojab

          L.B.C.: Descrie în două cuvinte stilul tău.

          L.D.: Lana-style? 🙂

 

          L.B.C.: Îmi place şi mie poezia, am scris câteva zeci de poezii, dar nu le-am publicat niciodată, decât pe un site personal. Tu de ce nu ai continuat cu poezia mai departe…?

          L.D.: Am continuat şi nu cred că voi renunţa la scris dar acum nu este principala arie de exprimare. Preocupările mele nu se exclud una pe cealaltă şi nu se dau la o parte, dar se mai ascund una după alta din când în când.

 

          L.B.C.:  Bănuiesc că ai fost luată cu asalt de multă lume în ultima vreme, mai ales după lansarea jachetei pentru brand-ul Puma. Cum ai făcut faţă sau cum faci faţă în prezent cererii de a apărea în presă?

          L.D.: Greu 🙂 Dar şi plăcut.

 

          L.B.C.:  Ce înseamnă pentru tine critica? Ai fost criticată până acum? Dacă da, în ce fel?

          L.D.: Sper că am fost! Critica e un lucru foarte bun, îi ajută pe unii oameni să se simtă mai bine şi când ştiu că fac un bine numai prin asta, sunt şi eu fericită!

          Îi mulţumesc frumos Lanei pentru acest interviu. Avem nevoie de oameni ca ea care să ne reprezinte ţara, ideile şi folclorul dincolo de graniţe. Până acum, Lana Dumitru a făcut acest lucru extrem de bine. Să vedem ce ne va mai pregăti pe viitor, fiindcă o să fim cu ochii pe ea! 

8 gânduri despre “Folclor, Molecule și Cimitirul Vesel – Interviu cu Lana Dumitru

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s