Această scrisoare a fost publicată în numărul din ianuarie, anul 2011:

 “Citind articolul cu şi despre moda străzii, mi-am amintit inevitabil de moda străzii din România. Se pare că noi nu prea avem o cultură a modei stradale. Mă uitam la pozele din celelalte oraşe europene şi realizam cât de diferiţi suntem noi, românii din acest punct de vedere. 

 

De multe ori, oamenii nu sunt atenţi la ce îmbracă. Atât femeile cât şi bărbaţii sunt neglijenţi în ceea ce priveşte îmbrăcămintea.Unii cred că după o anumită vârstă nu e la fel de important să arăţi bine sau chiar să te îngrijeşti. Nu tu îngrijire corporală, nu tu haine frumoase. Oare asta înseamnă că ne-am pierdut respectul de sine…? Este resemnarea o soluţie pentru toţi oamenii?

Am realizat zilele trecute că dacă noi nu ne iubim, nimeni nu o va face. Dacă noi nu ne uităm în oglindă în fiecare zi şi nu spunem: „Da, ăsta/asta sunt eu!”, nimeni nu ne va accepta aşa cum suntem. Multora le e frică să fie ei înşişi, le e frică să aibă propriul stil şi preferă să fie ca ceilalţi.

Văd mereu aceleaşi outfituri răsuflate: cizme lungi tip călăreţ, blugi şi geacă din piele ecologică sau tricou, blugi şi adidaşi. Nu vreau să cred că moda străzii la noi se rezumă doar la atât. Vreau să cred că nu ne-am pierdut acea fărâmă de originalitate pe care o avem fiecare, neştiind cum să o dezvoltăm, uneori.

Să-ţi pese de tine e un lucru rar se pare în zilele noastre. Uităm de noi, uităm şi de ceilalţi, iar în cele din urmă uităm de toate lucrurile care ne fac fericiţi.

Asta am scris atunci, asta cred şi acum. Când vă priviţi în oglindă, nu va mai examinaţi defectele; căutaţi punctele forte şi profitaţi de ele. Nu se poate să nu aveţi (măcar) unul.

Şi nu în ultimul rând, fiţi pozitivi. Ştiu că sună aiurea într-o societate gri şi morocănoasă precum cea din ţara noastră… Dar măcar încercaţi 🙂

Elle ianuarie 2011

Elle 003

2 gânduri despre “Scrisori către Elle: Moda străzii şi (ne)încrederea în propria persoană

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s