De ceva timp (un an, aproape) pregătesc o istorie a casei Dior. Am noroc cu The Metropolitan Museum of Art, care îmi furnizează multe date şi referinţe şi care îmi sunt extrem de utile în munca mea.

1947 bar suit 3
The „Bar” Suit Ensemble, by Chrstian Dior, 1947

Vreau să mă opresc asupra unei piese importante din istoria Dior: The “Bar” Suit. Sigur îl ştiţi, măcar din reviste, dacă nu din auzite. Acest ansamblu a fost creat ca o reacţie a modei din anii ’20-’30. Pentru ca aceste piese să poată fi purtate, era nevoie de o talie de viespe, deşi sacoul pare că oferă lejeritate siluetei.

Se poate observa perfect talia de viespe în această imagine!
Se poate observa perfect talia de viespe în această imagine!

În anul 1947, Christian Dior a prezentat o colecţie (primăvară-vară) formată din forme de genul taliei de viespe şi a şoldurilor înguste. „The „Bar” a fost considerată piesa iconică a colecţiei, iar modelul siluetei a fost preluat de femeile din întreaga lume, la acea vreme.

Detalii ale sacoului
Detalii ale sacoului

Asta a fost tot. Pentru săptămâna viitoare pregătesc un articol nou despe evoluţia rochiei negre de-a lungul timpului în casa Dior.

4 gânduri despre “Înapoi în timp: The „Bar” Suit, by Christian Dior

  1. E superba tinuta. Sper sa pui cat de multe postari legate de istoria casei Dior. E foarte interesant, mai ales cat de mult au schimbat modul femeilor de a se imbraca. Ar fi tare daca ai scrie si de Chanel (mie, personal imi place foarte mult tot ce e legat de Chanel, au schimbat foarte mult creatiile ei).

    Apreciază

    1. Voi scrie si despre Chanel, Balmain, Yves Saint Laureant (fost designer pentru Dior), case de moda importante care au schimbat lumea… Voi scrie in masura in care imi va permite timpul, fiindca anul asta am licenta.

      Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s