Această scrisoare a fost trimisă pentru numărul din februarie, 2011:

         „Citind articolul despre sexualitatea femeii (n.r. numărul din februarie, anul 2011), am ajuns la concluzia că astăzi femeile conduc lumea. Dacă în secolul XIX femeile erau subestimate că nu pot înlocui bărbaţii în aviaţie sau marină, în secolul XXI, femeile iau locurile bărbaţilor în construcţii, în economie iar mai nou chiar şi în politică.

            Problema se pune astfel: acele femei de succes au ajuns acolo pe propriile puteri, prin propriile aptitudini intelectuale sau prin puterile farmecelor, deţinute de către orice femeie…? Bărbaţii sunt slabi în faţa farmecelor unei femei. Dacă o femeie oferă unui bărbat ceea ce doreşte, acesta îi va face pe plac femeii oferindu-i un post sus-pus, o promovare sau un beneficiu. N-am înţeles niciodată acest lucru. Doar pentru că te-ai culcat cu producătorul unei emisiuni nu îţi dă dreptul să fii moderatoarea acelei emisiuni; doar pentru că boss-ul are o aventură cu tine, nu îţi dă dreptul să îi furi în viitorul apropiat locul lui de muncă.

 

            Femeile sunt slabe că fac acest lucru, iar bărbaţii sunt slabi că acceptă asemenea lucruri. Acest lucru nu e un act de curaj, ci unul de laşitate, de subestimare şi delăsare. Să îţi foloseşti farmecele personale în scopuri benefice doar ţie e un act de egoism. Problema e că doamnele “fermecătoare” câştigă tot mai mult teren în faţa celor „cuminţi”. Această îndrazneală conduce tot mai sus femeile poate nu chiar atât de talentate şi elimină şansele de reuşită a celor care poate chiar au talent.

compromise

 

            Trăim în democraţie, asta e adevărat, însă cred că am ajuns să abuzăm de drepturile noastre. Pe zi ce trece, ne transformăm îndatoririle în drepturi; uităm de obligaţii şi ne trezim mai încolo fără drepturi. Toate acestea, fiindcă n-am ştiut să jucăm cinstit atunci când trebuia să o facem. Oare unde vom ajunge…?”

 

 

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s