Dacă aţi văzut/auzit că boho-chic înseamnă doar piele, ţinte şi blugi, v-aţi înşelat. Iar boho-chic nu înseamnă doar Kate Moss şi Mary-Kate & Ashley Olsen, cum ne spune wikipedia.

          Pentru mine, Irina Lăzăreanu este poate cel mai bun exemplu al acestui stil (dar şi a stilului androgin), fiindcă am văzut-o de foarte multe ori îmbrăcată în ţinute care includeau rochii vaporoase sau pantaloni largi din materile fine, mereu accesorizate în stilul boho-chic. Dacă nu aţi auzit de ea încă, vizionaţi acest material.

Irina Defileu 1 copy

          Dacă vorbim din punct de vedere lexicologic, boho = abreviere a cuvântului boem, iar chic = elegant, rafinat. Dar moda boho nu s-a inventat peste noapte; cele mai multe influenţe vin din anii ’60, odată cu apariţia stilului hippie, dar şi a stilului gipsy.

Shawn Ehlers

          Prin urmare, dacă vorbim despre ţinute boho-chic, vorbim despre alcătuirea unui look boem, dar în acelaşi timp şi chic: rochii vaporoase din materiale fine, încălţăminte atipică (tocurile prea înalte nu pot fi asociate cu acest tip de îmbrăcăminte), accesorii din piele, lemn sau rafie, accesorii de păr înflorate, pălării cu boruri largi, ş.a.m.d. Înţelegeţi ideea. Agyness Deyn & Pete Doherty copy

           Sper că articolul v-a fost de folos. Mai jos am creat câteva outfituri pentru voi în stilul boho-chic. Cam asta înţeleg eu din stilul acesta. Vouă care dintre tinute vi se potriveşte? 

Boho-chic
Cu revizuire,
Semnatura 1

3 gânduri despre “Despre stilul Boho-chic & Irina Lăzăreanu

 1. Wow! Nu stiam despre materialul cu Irina Lazareanu… Fabulos! Mi se par foarte interesante temele pe care le abordezi si perspectiva din care scrii. Asa blog, da!

  Apreciază

  1. Serios…? Ma bucur ca iti place tot ceea ce fac eu aici. Incerc sa am o abordare mai putin cliseica, desi problemele pe care le abordez eu posibil sa fi fost discutate si in alte blog-uri/site-uri. Cel putin despre boho chic stiu ca s-a scris o gramada :]]

   Apreciază

   1. Da, ai tu ceva aparte care .. just pops up! E stilul tau personal de a scrie. So, la cat mai multe articole bune:)

    Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s