De ceva timp, newsfeed-ul facebook-ului mi-e plin de poze cu fete care poartă şepci hip-hop. Am intrat pe profilul fiecăreia să văd “care-i faza” şi am constatat că niciuna din ele nu asculta hip-hop. Zilele trecute, acelaşi fenomen: pe stradă era plin de tipe cocoţate pe tocuri care purtau şepci hip-hop, bineînţeles.

Eram consternată şi am mers şi am consultat revistele de specialitate: am constatat că nu există niciun trend hip-hop sau ceva asemănător. Nu îmi place un lucru din toată povestea asta cu şepcile hip-hop: de ce să îţi asumi o identitate care nu îţi aparţine…?

hip hop hat
Poate cele mai comune „caps”: New York Yankees Hat

Mă îndoiesc că purtătoarele de şepci hip-hop au auzit de: Nas, RZA, Wu-Tang Clan, B.I.G., Mobb Deep, Mos Def, Raekwon sau alţii (bine, s-ar putea să fi auzit de “ceva români care cânta versuri obscene” – Deliric e de vină!). Am avut şi eu o perioadă hip-hop prin generală, de aceea îi cunosc, fiindcă i-am ascultat. Da, chiar îmbrăţişasem cultura hip-hop la un moment dat (purtam blugi şi tricouri largi, bandane, e.t.c.). Însă, vremurile trec, moda se schimbă, oamenii se maturizează.

Prin urmare, înainte să vă afişaţi pe instagram în cel mai gangsta mod posibil arătând semnul de “peace out” sau de “up yours”, uitaţi-vă în oglindă şi întrebaţi-vă: oare şapca asta chiar mi se potriveşte…? Îmi place atât de mult cultura hip-hop sau doar port şapca fiindcă şi vecina are şi e mai bine s-o am decât să nu o am?

Vă las cu un track preferat de la Wu-Tang Clan, “Gravel Pit”. Sper să nu vă “şocheze” videoclipul creieraşele (şi şepcile) roz.

Vizionare plăcută!

P.S.: Faza cu asumarea identităţii e valabilă şi la cei de sex opus!

9 gânduri despre “The cat in the (pink) hip-hop cap

 1. Ha ha :))) Să ştii că majoritatea n-au nicio treabă cu hip-hop-ul.. Dar depinde cum o porţi.. Eu urăsc chestiile roz, mai ales purtate cu tocuri, dar n-aş zice nu unei şepci negre cu tenişi & pantaloni scurţi 😀

  P.S. Şi eu eram rapperiţă în liceu, dar mi-a cam trecut acum. Adică muzica o mai ascult, dar nu mă mai îmbrac aşa :)))

  Apreciază

 2. 🙂
  Nu puteam decât să zâmbesc când am citit propoziția cu asumarea indentității care nu le aparține…
  Cam asta se întâmplă constant în ultima vreme, fotografii extrem de prelucrate la partea cu mărimea buzelor, ascunsul coșurilor, etc. asumarea unui stil de viață pe internet care nu are nici măcar o singură legătură cu realitatea și la fel și cu stilul vestimentar, purtăm șepci hip-hop că-i cool, ne îmbrăcăm hipster like pentru că e pe val, dar tind să cred că mai puțin de 10% dintre aceste persoane aprofundează și mai ales se regăsesc în totalitate în una dintre acest subculturi.

  Nu putem cataloga aceste manifestări ca fiind greșite, cu toții am experimentat la un moment dat anumite stiluri, atât vestimentare cât și muzicale, însă prefer să cred că o făceam individual și nu în masă, supuși unei presiuni insesizabile venite din partea maselor.

  Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s