Duminică am mers la expoziţia absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design, Cluj-Napoca. Neluând în considerare aglomeraţia şi căldura, pot spune, cu mâna pe inimă, că privirea mi-a fost încântată la fiecare pas de creaţiile tinerilor artişti.

Şi-au expus lucrările studenţii din cadrul următoarelor secţii: Pictură; Sculptură; Grafică; Foto-Video P.C.I; Conservare-Restaurare; Pedagogia Artelor; Ceramică-Sticlă-Metal; Arte textile – Design textil; Modă – Design Vestimentar şi Design.

La fiecare pas, mai vedeam câte ceva interesat – blitz, şi poza ieşea şi ea. Fiecare lucrare avea ceva special: parcă sufletul artistului se transpunea în opera creată.

Expozitie UAD 016-ORGANIC LIGHT, Ababei Catalina
Cătălina Ababei, Organic Light
Expozitie UAD 001-horz BUDEAN ELIZA
Eliza Budean

Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că artiştii au venit cu idei inedite, deloc clișeice. Trebuie să admit că lumea de azi este plină de clişee. Cred că este greu să porneşti o lucrare de la 0: să gândeşti ideea, conceptul, structura lucrării şi multe alte particularităţi şi procese de realizare ale unei lucrări.

Expozitie UAD 119-horz MATE GYONGYVER
Mate Gyöngyvér

M-au impresionat în mod special lucrările celor din cadrul secțiilor de design, pictură şi sculptură.

Expozitie UAD 127- VOX, Nasta Sebastian
Sebastian Nasta, Vox
Expozitie UAD 111-horz - ALEXANDRA PALCAU
Alexandra Palcău

Bine, recunosc, am mers în mare să văd colecţiile celor de la design vestimentar pe care nu le-am văzut la Gala UAD. Mi-a plăcut extrem de mult tematica acestor colecţii.

Expozitie UAD 101 NEGRUT CALINA AVANT-GARDE FORWARD-horz
Călina Negruţ, Avant-Garde Forward
Expozitie UAD 029-horz BUNESCU ANA-MARIA
Ana-Maria Bunescu

Am ieşit de la expoziţie cu un zâmbet larg pe buze: mi-am spus că arta încă nu a murit şi că mai existã o speranţă pentru tinerii artişti. Dacă aveţi un talent, nu îl irosiţi – alegeţi intuitiv, nu raţional.
Ţin minte că şi eu începusem să desenez şi să pictez de la 3 ani (nu mâzgăleli, lucruri concrete), însă nu am ales să îmi perfecţionez talentul. Prin urmare, dacă vă pricepeţi la graficã, picturã, design sau dacã aveţi o pasiune pentru fotografie/video, urmaţi-vă calea. Poate suna clișeic, însă munca artiştilor trebuie să fie cunoscută şi apreciată.

Expozitie UAD 125-horz ISPAS LUCIAN MESERII
Lucian Ispas, Meserii

În final, le recomand celor care nu au fost la expoziţie să meargă, dacă nu au făcut-o până acum. Expoziţia mai este deschisă până pe 6 iulie. Orarul de vizitare: începând cu ora 8 până la ora 19. Unde? La Expo Transilvania.

Mai multe poze din cadrul expoziţiei găsiţi aici.

 
P.S.: Îmi cer scuze dacă nu am fotografiat toţi ariştii. Asta nu înseamnă că dacă nu i-am fotografiat nu mi-au plăcut. Am încercat să fotografiez selectiv, în grabă, din cauza aglomeraţiei. Felicit toţi absolvenţii Universităţii de Arte şi Design! Aţi creat nişte opere minunate.

4 gânduri despre “Expoziţia absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design 2013

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s