În ultima vreme am participat la diverse evenimente unde am putut admira munca artiştilor clujeni. Fie că vorbim de pictură, sculptură, design interior sau design vestimentar, am observat câţi artişti talentaţi are oraşul nostru, Cluj-Napoca. Feedback-ul pozitiv primit în urma postãrii unor subiecte legate de modă şi artă, în general, ne-a determinat să creãm aceastã rubricã.

Ne-am gândit că pictorii, fotografii, sculptorii, graficienii, designerii merită o promovare egală. Munca acestora trebuie să fie cunoscută publicului, fiindcă expoziţiile încântă, într-adevăr, însă unii oameni rămân doar cu frumosul de acolo. Dorim să promovăm tot ceea ce înseamnă artă. Dorim să cunoaştem artiştii, să le apreciem munca şi să promovăm ideile şi viziunea lor artistică. De aceea am înfiinţat rubrica: ART Files: Who’s next? pe care o inãuguram cu Ioana Ciolacu Miron.

Până acum o săptămână, mass-media românească nu ştia de Ioana Ciolacu Miron, excepţie făcând cei din industria modei sau cei care chiar au o legătură cu domeniul modei. Această ştire oficială a fost preluată de numeroase publicaţii, televiziuni sau chiar radiouri de la noi din ţară. Vestea că românca noastră a câştigat premiul Designer for Tomorrow oferit de însăşi Stella McCartney a făcut înconjurul ţării, dar şi al lumii.

Este enervant faptul că unii artişti, designeri în cazul de faţă, nu sunt promovaţi sau lăudaţi înainte să devină cunoscuţi. Am aflat multe alte lucruri interesante despre Ioana, înafara faptului că a câştigat premiul Designer for Tomorrow 2013 oferit de „patroana” acestui eveniment, Stella McCartney.

Ioana Ciolacu a studiat arhitectura în cadrul Universitãții de Arhitecturã și Urbanism din București, iar în anul 2011 a absolvit Universitatea Naționalã de Artã, secția design vestimentar. Şi-a continuat studiile la Londra în cadrul London College, urmând programul de masterat Master of Arts of Fashion, secția Fashion Design technology Womenswear, unde şi-a putut perfecţiona talentul în design vestimentar.

Coraline
Coraline, ilustratã de Ioana Ciolacu

În ceea ce priveşte numărul premiilor câştigate, Ioana nu are doar premiul DfT în palmares. În anul 2011 a fost finalistă la Carnet de Mode – Madame Figaro Paris şi la Pasarela Institut Français Bucharest, a participat la European Fashion Awards FASH unde a câştigat locul doi. Tot locul doi a câştigat şi cu Inspirare, în anul 2012.

REUSE NETWORK
Reuse Network, Ioana Ciolacu

Despre experienţa ei ca designer, pot spune că deţine deja propriul brand, IOANA CIOLACU, care funcţionează din anul 2010. Ioana a mai lucrat ca assistent designer pentru Venera Arapu şi chiar a fost profesor asistent în cadrul UNARTE.

Răsfoindu-i portofoliul, am aflat alte informaţii preţioase: Ioana a creat logo-ul trupei ei preferate din România, Robin and the Backstabbers, pe care bănuiesc că îl ştiţi deja.

Robbin and the Backstabbers logo, Ioana Ciolacu

Am observat că Ioana este o persoană perfecţionistă. De unde mi-am dat seama de acest lucru? Cred că din faptul că este foarte atentă la detaliile, ideile sau conceptele pe care le foloseşte în toată munca sa. De fiecare datã când un designer român reușește sã își facã viziunea cunoscutã trebuie sã ne bucurãm şi sã incurajãm munca tuturor designerilor, în special a celor tineri. Acesta a fost și cazul Ioanei Ciolacu Miron, pe care o felicitãm pe aceastã cale pentru toatã munca depusã.

 

 

2 gânduri despre “Les ART Files: Câteva lucruri pe care nu le știați despre Ioana Ciolacu Miron

  1. M-ai uimit cu multitudinea de informatii expuse.
    Ioana Ciolacu este un designer pe care il admir enorm pentru ascendenta grabita din acest domeniu.
    Sunt profund si irevocabil indragostita de „Paradox”-ul ei!

    Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s