Se pare că vremea ploioasă inspiră lumea. Azi mă plimbam pe paginile Dior & Chanel şi găsisem un video extrem de interesant cu expoziţiile The Little Black Jacket.

Mi-am spus: trebuie să scriu despre asta. M-am pus pe treabă şi am căutat toate cele 113 imagini realizate de Karl Lagerfeld însuși în doar şase zile (am stat câteva ore să le caut, plus încă câteva ore să pun imaginile cap la cap).

Actorii care au pozat în The Little Black Jacket:

Actori fin copy

…şi actriţele:

Actrite 1-2 copy

Actrite 3-4 copy

Actrite 5-6 copy

Actrite 7 b copy

Expoziţia a avut loc în: New York, Milano, Paris, Berlin, Tokio, Sydney, Dubai, Hong Kong şi alte oraşe mari din lume. Bineînţeles, la noi nu a avut loc expoziţia. Cu toate acestea, îmi venise o idee: să creez un fel de expoziţie virtuală, pentru cei care nu au fost la expoziţiile fotografiilor realizate de Karl Laggerfeld.

Designerii care au pozat pentru Karl Lagerfeld:

Designers final copy
Dacă m-aţi întreba ce aş alege între Chanel şi Dior, aş sta puţin pe gânduri. Atât Christian Dior cât şi Gabrielle Chanel au schimbat istoria modei – amândoi au avut un spirit inovator.

Multi artişti şi multe celebrităţi au pozat în La Petite Veste Noire:

Artisti 1-2 copy

Artisti 3-4 copy

Artisti 5-6 copy

Artisti 7b copy
Înainte ca celelalte femei să îi poarte creaţiile vestimentare, Chanel croia primul model pentru ea. La fel s-a întâmplat şi cu La Petite Veste Noire, Jacheta Neagră, care a fost creată şi purtată de Gabrielle Coco Chanel începând cu anul 1916.
Karl Lagerfeld, directorul de creaţie al casei Chanel a propus un proiect inedit: alături de Carine Roitfeld (fostul editor Vogue France), a cooptat mai multe celebrităţi internaţionale pentru a ilustra (prin fotografie) felurile în care poate fi purtată celebra jacheta neagră Chanel.

Karl a fost fotograful, iar jacheta a fost vedeta în The Little Black Jacket: Chanel’s classic revisited. Actori, modele, artişti, editori de modă sau cântăreţi au călcat în studioul pus la dispoziţie de Virginie Viard, director de studio al casei Chanel.

And…the supermodels!

Fete 1-2 copy
Jacheta este extrem de versatilă, iar acest lucru se observa prin faptul că a fost purtată de numeroşi bărbaţi în cadrul şedinţei foto.Fotomodel baieti final copy

Jacheta Chanel este o jachetă bărbătească care a devenit o piesă feminină. A întrecut orice limită. Ador asta. A devenit simbolul unei elegante feminine, nonşalante şi atemporale, un simbol ce rămâne veşnic”, spunea Karl Lagerfeld.

Fete 3-4 copy
Sunt sigură că v-am făcut curioasă să vedeţi pozele într-un mod mai detaliat. Veste bună: albumul foto poate fi procurat de pe site-ul Amazon exact aici.

Fete 5-6 copy

Şi, ca să închei într-un mod cliseic, vă ofer un citat marca Mademoiselle Chanel:
In order to be irreplaceable one must always be different.” Deci, fetelor, nu va mai copiaţi una pe cealaltă gândindu-vă: „Trebuie să am ceea ce are X”. Să fii un xerox e urât .

Fete 7 copy

P.S.: Ați vãzut cã Anna Wintour este singura care stã cu spatele la fotograf? Şocant sau nu, nu m-am mirat prea tare, fiindcã nu e prima oarã când apare în ipostaze interesante. La Met Gala, deși tema era punk-ul, ea venise îmbrãcatã (culmea!) într-o rochie înfloratã semnatã Chanel. Ah, exuberanța asta!

MMF 2 copy

2 gânduri despre “„The Little Black Jacket” sau „La Petite Veste Noire”

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s