Înainte de a începe prezentarea efectivă a tendinţelor pentru toamnă/iarnă 2013-2014, trebuie să vă spun că am început să lucrez la aceste materiale încă din luna august. Am analizat colecţiile a 90 de designeri internaţionali, am ales aproximativ 1000 de poze pe care le-am aşezat în funcţie de concepte, culori, nuanţe, materiale, croiala hainelor, etc. La un moment dat am vrut să renunţ, văzând că lucrurile nu se concretizează. Însă am găsit metode frumoase de a prezenta tendinţele pentru acest sezon. Am „decupat” imaginile virtuale pentru a oferi cititorilor senzaţia că participă la conceperea materialelor. În articolele următoare veţi observa teatralitatea unor tendinţe prezentate într-un mod inedit. În primele articole vom prezenta piesele cheie ale acestui sezon. Să începem, aşadar…

 

          Chemise Dress

Chemise Dress 2


          Vă povestisem la un moment dat despre rochia-cămaşă, cred că vă amintiţi. Ei bine, sezonul acesta, designerii au reinterpretat cămaşa masculină oferindu-i un caracter extrem de feminin. Chanel (rochia transparentă) şi Ann Demeulemeester (rochia-cămaşă kimono) au folosit materiale vaporoase pentru alcătuirea acestei piese vestimentare, iar Giles şi Rochas au folosit materiale mai tari, dacă facem referire la textura lor.

 

          The Long Black Dress

          Dacă tot suntem la capitolul rochii, trebuie menţionat faptul că o altă piesă cheie a acestui sezon este rochia neagră lungă. Sau cel puţin asta ne-au lăsat designerii să credem. Am împărţit rochiile negre în 5 categorii:

          1. Asimetrice

Rochii Negre Asimetrice 2

          Versace, Viktor & Rolf sau Haider Ackermann au folosit materiale inedite si croieli la fel de interesante pentru a crea o rochie neagră lungă inedită: asimetriile se poartă încă, deci îndrăzniţi să fiţi extravagante! Lăsaţi monotonia celor neinspiraţi.

          2. Decolteu drept

Rochii Negre Decolteu Drept 5

          Într-adevăr, decolteul drept poate este puţin pretenţios, însă cu un guler de lână sau blană, sau, de ce nu, cu o cămaşă pe dedesubt (în stilul office) rochia neagră lungă cu decolteul drept va arăta cu totul diferit. Modelul cu bretele de la Miu Miu, rochia fără bretele a Stelley McCartney sau modelul rochiei a casei Trussardi sunt câteva exemple de rochii cu decolteu drept.

          3. Decolteu rotund

Rochii Negre Umerii Goi + Decolteu Rotund 2

Rochii Negre Decolteu Rotund + Umeri acoperiti 2

          Un alt model de rochie neagră lungă este cel cu decolteul rotund, cu mâneci lungi, mâneci scurte sau fără mâneci (umerii goi). Modelele Derek Lam, Rochas, Maison Martin Margiela şi Ralph Lauren par simple, dar accesorizate într-un mod corect, ţinuta va căpăta o notă extrem de sofisticată. Dries Van Noten, DKNY, Roberto Cavalli şi Elie Saab au folosit îmbinări inedite ale materialelor, creând modele extrem de elegante.

          4. Decolteul în V

Rochii Negre Decolteu V 3

          Mare sau mic, decolteul în V este extrem de chic. Odată, pentru că este extrem de senzual & sexy şi pentru că merge atât de bine pe o rochie neagră! Modelul rochiei lui Gareth Pugh este cea mai inspirată alegere pentru acest sezon.

          5. Pe gât

Rochii Negre Pe gat 3

          Rochia neagră pe gât este o alegere foarte bună, având în vedere anotimpul friguros ce ne aşteaptă. Cu umeri bufanţi – Giles –, în V mascat – Akris – sau cu tăietura într-o parte şi cu curea lată în mijloc – Gianfranco Ferré –, rochia pe gât este cea mai bună metodă de a face faţă frigului într-un mod extrem de sexy & chic!

 

          Atât pentru astăzi. Sper că v-a plăcut primul articol cu piesele cheie ale acestui sezon. Mâine voi prezenta alte articole vestimentare ale acestui sezon: capa şi paltonul XXL. Staţi pe aproape!

 

          Un salut călduros,

          Alexandra

          Sursa foto: style.com

10 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Piesele cheie ale sezonului (I)

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s