Dacă ieri v-am prezentat rochiile must have ale acestui sezon, astăzi veţi afla care sunt următoarele piese cheie ale sezonului. Vorbesc despre două piese esenţiale şi extrem de importante, şi anume Capa şi Paltonul Supradimensionat.

            The Cape sau Capa

          Capa este un fel de rudă a paltonului, dacă pot spune aşa. Diferenţa majoră (şi vizibilă) dintre capă şi palton este faptul că paltonul are mâneci, iar capa nu are. Capele, la fel ca şi paltoanele, pot fi de mai multe dimensiuni: scurte, medii sau lungi. Haideţi să vedem ce au propus designerii pentru acest sezon:

       1. Capa scurtă sau medie

Capa medie-scurta 3


 

        Capele scurte arată extrem de chic, trebuie să recunoaşteţi. Arată şi mai chic dacă sunt asimetrice (Guy Laroche) sau dacă au buzunarele supradimensionate (Chloé); dacă veţi opta pentru o capă de lungime medie (Derek Lam) nu veţi fi mai prejos. Mai ales dacă The Cape (am vrut să spun „capa”, dar am preferat să evit urâta cacofonie) va avea linii minimaliste.

          2. Capa lungă

HERMES 7

          Capa lungă nu este mai puţin chic decât capa medie sau cea scurtă, dimpotrivă. Oscar de la Renta a creat o capă care mă duce cu gândul la Scufiţa Roşie. Cu excepţia faptului că această capă are culoarea gri. Şi arată extrem de bine, poetic aş putea spune. O versiune mai rafinată a capei o puteţi găsi la Blumarine: lungă, până la glezne şi în carouri, aceasta poate fi o opţiune inteligentă pentru un eveniment important ce are loc seara şi nu numai. La fel de elegantă este şi capa propusă de casa de modă Hermès, care vine dată peste un umăr. Elegant, nu?

          The XXL Coat sau Paltonul Supradimensionat

          Dacă nu aveţi încă un palton de genul celor care vor fi prezentate mai jos, vă sfătuiesc să vă achiziţionaţi unul cât de curând. Modele nu poartă mărimea 50, vă asigur. Aşa arată noile paltoane pentru acest sezon. Eu am deja unul în garderobă şi vă spun cu mâna pe inimă că este paltonul meu preferat: ţine cald şi e extrem de versatil. Exact ca şi paltoanele de mai jos.

          1.     Culori închise vs. Culori deschise

Culori inchise vs Culori deschise 13Culori inchise vs Culori deschise 25

  

 

        Acum că am povestit puţin despre The XXL Coat, probabil vă veţi întreba: Care culoare ar fi potrivită pentru paltonul supradimensionat? Răspunsul meu: oricare. Puteţi opta pentru culori închise (DKNY, MM6 Maison Martin Margiela, Marni, Vivienne Westwood) sau culori deschise (Giambattista Valli, Hermès, Maison Martin Margiela). Dacă vă place extravaganţa, puteţi alege un palton „invizibil” ca şi cel din colecţia MMM.

          2.   Culori pastelate

Culori pastelate 4

          Nu, încă nu e primăvară, dar designerii menţin paleta coloristică pastelată în această toamnă. Prin urmare, puteţi alege între nuanţe de roz pal (Gianfranco Ferré, Trussardi), coral (Blumarine), azuriu deschis (Céline) sau gri deschis (Proenza Schouler). Dacă veţi adăuga o curea în mijloc paltonului veţi oferi un efect dramatic ţinutei.

          3.   Culori tari

Culori tari 5

          Pentru a mai rupe din monotonia culorilor posomorâte folosite de majoritatea oamenilor toamna sau iarna, puteţi colora oraşul în culori vii, alegând să purtaţi o culoare îndrăzneaţă. Culorile tari pe un palton XXL arată excepţional. Paltonul meu preferat dintre cele trei? Cel al Stelley McCartney, of course! Superbă culoarea, superbă croiala.

          4.   Imprimeuri inedite

Imprimeuri inedite 5

          Nu în ultimul rând, trebuie să amintim că imprimeurile au fost la mare căutare (şi sunt) în acest sezon. Taftanul a fost reinterpretat de mulţi designeri şi îl putem regăsi chiar şi în paltoanele supradimensionate (Jean-Charles de Castelbajac, Tommy Hilfiger). Chiar şi imprimeurile florale au fost readuse în ţinutele de toamnă şi iarnă. Dries van Noten şi Rochas au creat cele mai feminine paltoane cu ajutorul acestor imprimeuri. Dacă optaţi pentru stilul minimalist dar chic, paltonul XXL imaginat de Alexander Wang este piesa potrivită pentru dumneavoastră.

 

          Asta a fost tot, sper că v-au plăcut aceste piese prezentate în al doilea articol din seria tendinţelor. Mâine va urma partea a treia în care vom prezenta ultimele piese cheie ale acestui sezon: blănurile şi jerseurile!

 

          Vă salut plouată,

 

          Alexandra

Un gând despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Piesele cheie ale sezonului (II)

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s