Am terminat seria aricolelor despre piesele cheie ale acestui sezon! Cred că lumea este curioasă să ştie care sunt materialele principale folosite de designeri pentru sezonul toamnă/iarnă 2013-2014.

  1. Gold Rush: Materialul auriu

          Fie că vorbim de pielea vopsită în culoarea aurie, fie că vorbim de ţesături cu firul auriu, putem afirma cert că nuanţele în culoarea aurului sunt în trend. Fie că vă place auriul, fie că îl detestaţi, vă propun câteva alternative mai puţin kitschoase, pe care le consider purtabile.

          Auriul pe rochii

Rochia Gold 4


          Rochiile Prada, Vivienne Westwood şi Balmain sunt cele mai bune exemple de rochii aurii potrivite pentru acest sezon. Cine îndrăzneşte să poarte o rochie ca şi în show-ul Prada? Eu aş opta pentru rochia semnată Vivienne Westwood. Aici, auriul pur e oarecum „mascat”.

          Auriul pe fuste

Fusta Gold 4

          La fel de chic sunt şi fustele aurii. Puteţi alege o fustă lungă de piele aurie (ca şi în show-ul Giles) sau o fustă midi paietată aurie (Rachel Zoe).

          Auriul în jachete, topuri sau costume

Top, Geaca, Costum Gold 3

          Cea mai “discretă” alegere pentru o piesă aurie ar fi un top, ca şi cel Giambattista Valli sau o geacă aurie ca şi cea semnată Philipp Plein. Dacă doriţi să uimiţi o întreagă încăpere la un eveniment anume, alegeţi un costum cu reflexe aurii, ca şi cel semnat Paul & Joe.

          2. Velvet Undeground: Catifeaua

          Când vorbim de catifea, automat ne gândim la ceva nobil. Sintetică sau naturală, catifeaua este un material care, croit cum trebuie, arată extrem de spectaculos, mai ales dacă vorbim despre rochiile realizate din catifea.

          Rochia de catifea

Rochia de catifea 3

          Sezonul acesta, desginerii au creat adevărate capodopere, dacă ne referim la rochiile de catifea. Seara, puteţi să alegeţi o rochie lungă asemănătoare cu cea din show-ul Alberta Ferretti sau Ralph Lauren. Pentru birou sau pentru o escapadă romantică puteţi alege o rochie superbă din catifea neagră cu elemente florale, precum cea din show-ul Lanvin sau Rue du Mail.

          Costumul de catifea

Costumul de catifea 3

          Tot pentru birou puteţi îmbrăca un costum întreg din catifea. Cel din show-ul Diane von Furstenberg de culoarea roşu sângeriu este un exemplu clar de eleganţă îmbinată cu feminitate. Costumul negru Giorgio Armani este o altă alegere inspirată, mai ales dacă veţi adăuga costumului o pereche de stilleto clasici roşii. Pentru persoanele excentrice, recomand costumul de catifea la fel de excentric al excentricului Jean-Paul Gaultier.

          Catifeaua în pantaloni, jachetă sau fustă

Pantaloni, jacheta, fusta de catifea 3

          Există o multitudine de combinaţii pe care le puteţi încerca cu un material fin şi elegant ca şi catifeaua. De culoare vişinie (fusta Rochas), de culoarea smaraldului (jacheta Emporio Armani) sau culoarea violetului închis (pantalonii Oscar de la Renta), catifeaua rămâne mereu o alternativă elegantă la „vreau să mă îmbrac elegant, dar nu ştiu ce să port azi”.

          Acestea au fost principalele materiale pe care am ales să le prezint, fiindcă am găsit o piesă vestimentară din catifea/din material auriu în colecţiile designerilor pentru acest sezon. Sper că v-au plăcut alegerile, mâine vom începe seria articolelor despre imprimeurilor pentru toamnă-iarnă 2013-2014, care sunt sigură că o să vă placă.

          Pe curând!

          Alexandra

2 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Materialele esenţiale ale sezonului

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s