Să recapitulăm: am terminat seria pieselor cheie şi am vorbit şi despre materialele esenţiale ale sezonului. Ce urmează…?  Vom trece la următoarea serie de articole: imprimeurile esenţiale ale acestui sezon. Pentru astăzi v-am pregătit detaliile grafice şi difuzia în materiale.

                1.Detalii Grafice

          Detaliile grafice pentru acest sezon au fost extrem de spectaculoase şi diverse. Am încercat să le grupez, pe cât posibil, în funcţie de relevanţă sau apariţia lor în anumite piese vestimentare.

            Detaliile tip baroc Baroc 4        

          Pe rochie, palton sau sacou/jacheta, detaliile tip baroc reinterpretate de desigeri oferă un aer extrem de elegant ţinutelor. Astfel, Diane von Furstenberg (regina imprimeurilor), Jonathan Saunders şi Dries van Noten sunt câţiva designeri care au folosit în colecţiile lor detalii specifice artei şi perioadei baroque.

            Elemente umane Elemente umane 3  

       Alte elemente grafice interesante din acest sezon sunt celedin categoria elementelor umane. În stil pop art (Jean-Paul Gaultier), amintind de istoria artei (Oscar de la Renta), sub forma omului transformat în monstru (Jeremy Scott) sau folosind un element din corpul omenesc precum ochiul (Kenzo), detaliile umane imprimate pe rochii, topuri sau palton arată extrem de classy & in trend!

            Negru pe alb Negru pe alb 4

          Dacă adoraţi combinaţia alb + negru, elementele grafice black&white sunt cea mai smart alegere pentru acest sezon. Fie că optaţi pentru simetrie (Viktor&Rolf, Vivienne Westwood), fie că alegeţi modele grafice inedite (Balenciaga, Tom Ford), negrul pe alb (sau albul pe negru) arată extrem de rafinat în orice ţinută.

            Detalii inedite Detalii inedite 3

          Nu am ştiut cum să numesc această categorie şi m-am gândit că tot ceea ce am grupat în imaginile de mai sunt sunt, într-adevăr, nişte detalii inedite. Exemple…? Pantoful grafic semnat odinioară de Roger Vivier pentru casa Dior, podul de fier imaginat de Mary Katrantzou sau sârma ghimpată a lui Jean-Charles de Castelbajac prezentă în câteva piese vestimentare ale colecţiei. Mai există câteva elemente grafice extrem de spectaculoase: cele simetrice, ca şi în rochia lungă Valentino sau în deux-piecès-ul Manish Arora.

          1 2 3 and A B C ABC 123

          Cifrele şi cuvintele (sau frazele) imprimate pe piesele vestimentare sunt la mare căutare şi în acest sezon. 1 2 3: MM6 Maison Martin Margiela, A B C: Moschino Cheap and Chic; Maison Martin Margiela.

           2. Difuzia în materiale

          Ce poate fi mai spectaculos decât o difuzie imprimată pe un top extrem de chic sau, mai mult decât atât: imprimată pe o rochie?! Urmăriţi exemplele următoare…

            Difuzia color Alte difuzii 3

          Difuzia arată extrem de spectaculos pe rochii, în special dacă este imprimată pe o rochie lungă (Rodarte) sau pe o rochie cu volume inedite în partea de sus (Bottega Veneta). Imprimată pe un palton (Mary Katrantzou) sau într-un top (Etro) oferă un look wow! Binteînţeles va exista mereu varianta do it yourself, care este mai puţin costisitoare şi mai puţin spectaculoasă, spun eu.            

Difuzia monocromă Difuzie monocroma 4

          Dacă optaţi pentru un aer dramatic într-o zi mohorâtă de iarnă (de fapt, toate zilele iernii sunt mohorâte), difuzia monocromă va fi în ton cu aerul rece de sezon!  Sportmax şi Proenza Schouler au ales difuzia monocromă în topuri, iar Ann Demeleumeester a ales să adauge o difuzie de negru pe alb extrem de discretă. Mai rămâne întrebarea: difuzie color sau monocromă?

          Aceasta a fost prima parte din seria articolelor cu imprimeurile esenţiale ale acestui sezon. Vom vorbi despre animal print şi detaliile florale în zilele ce urmează, aşa că rămâneţi pe aproape!

            Un salut însorit într-o oră de noapte,

            Alexandra

2 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Imprimeurile esenţiale ale sezonului (I)

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s