Dacă ieri am vorbit despre detaliile grafice şi difuzia în materiale, astăzi vom vorbi despre două tipuri de imprimeu care, după părerea mea, nu se vor demoda niciodată: floral print & animal print.

          Floral print

          Prezent în costume, cămăşi şi mai ales rochii, imprimeul floral nu poate lipsi nici în sezonul rece, se pare. Designerii au prelungit anotimpul cald prin faptul că au introdus motive sau detalii florale în creaţiile vestimentare din acest sezon.

          Floral print-ul în costum

Costume floral 3

          Fie că veţi alege un imprimeu minimalist (Marni) sau unul plin de exuberanţă (Comme des Garçons), florile imprimate pe costum sunt mereu  o alegere îndrăzneaţă! Pentru persoanele cuminţi recomand piesele Vera Wang şi Giambattista Vali.

         

          Floral print-ul în rochii

Rochii floral 2 4 Rochii floral 3

          Desigur, floral print-ul nu putea să lipsească din rochii nici în acest sezon. Fie că veţi alege o rochie fluidă (Dries van Noten), fie că veţi alege o rochie într-o nuanţă puternică (Oscar de la Renta, Lanvin, Valentino) sau, dimpotrivă, veţi alege detalii florale discrete (Christian Dior, Blumarine, Rue du Mail), trebuie să aveţi măcar o rochie cu imprimeu floral în dulap. Cred că rochia florală este o piesă vestimentară ce nu ar trebui să lipsească din garderoba femeilor.

         

          Floral print-ul în topuri, sacouri, jachete şi fuste

Floral others 4

          Vă mărturisesc că m-am îndrăgostit de look-ul întreg floral à la Givenchy. Emană atât de multă feminitate! În special jacheta de piele cu imprimeu floral. O notă feminină mai cuminte are şi sacoul semnat Paul & Joe. Topurile florale sunt şi ele la fel de elegante (Roberto Cavalli, Tom Ford).

          Animal print

TOM FORD 14 copy copy

VERSACE 2 copy

MOSCHINO CHEAP AND CHIC 5 copy

DKNYgh copy copy

DIANE VON FURSTENBERG 2 copy

          Pe tot parcursul a nenumărate decenii, animal print-ul a reprezentat o reală salvare pentru iubitorii de animale şi pentru cei care nu îşi permit să arunce mii de lei/dolari/euro pe blănuri scumpe sau accesorii din blană sau piele naturală. Anul acesta, designerii au experimentat din nou încorporând animal print-ul în diferite piese vestimentare. Am ales câteva piese pe care le-am considerat relevante şi care le consider piese cheie, daca vorbim de imprimeurile animal.

         

          Fie că vorbim de imprimeul tip zebră sau girafă (Tom Ford, DKNY), de imprimeul tip leopard (Moschino Cheap and Chic, Diane von Furstenberg) sau de imprimeul de râs (animalul, nu altceva – Versace), putem afirma cu încredere că animal print-ul se potriveşte în orice piesă vestimentară: pe palton, imprimat în topuri sau în costume ori rochii. Rochia Tom Ford cu imprimeu de zebră mi se pare cea mai bună alegere: wild, chic and feminine!

          Gata pentru astăzi, aceasta a fost a doua parte a tendinţelor în materie de imprimeuri. Zilele următoare va urma ultima partedin această serie: dungile şi carourile!

          Have a lovely evening,

          Alexandra

3 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Imprimeurile esenţiale ale sezonului (II)

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s