Înainte de a începe ultima serie de articole cu tendinţelor pentru toamnă/iarnă 2013-2014, vreau să le mulţumesc cititorilor mei pentru feedback-ul oferit la toate celalte articole (pe blog, pe pagina de facebook şi chiar pe email). Mă bucur că de fiecare dată întâlnesc persoane noi prin intermediul blogului care apreciază munca (da, blogging-ul chiar este o muncă; în cazul meu necesită multă documentare, muncă de teren – uneori – şi, să nu uităm, pasiunea pentru frumos) pe care o depun.

     Mulţumesc tuturor celor care mă urmăresc, apreciez enorm. Mă bucur că există persoane +20 ani, +25 ani, + 35 ani şi + 45 ani care mă citesc. Uneori, calitatea publicului primează în faţa cantităţii, deci ţin să vă mulţumesc că aveţi răbdare să citiţi şi că împărtăşiţi mai departe mesajele, articolele mele.

 

Oficial vă pot spune că mai avem doar 3 articole din seria tendinţelor. Să nu credeţi că dacă nu am postat şi altceva pe blog nu am făcut alte lucruri între timp. Dimpotrivă. Am un interviu de tehnoredactat care sunt sigură că o să vă placă (cei care urmăriţi pagina de facebook poate ştiţi despre cine e vorba), am fost la Bienala Internaţională de Ceramică din Cluj-Napoca şi mâine/poimâine voi participa la Fashion Garden – Wear Romanian Designs, unde La Belle Critique este şi partener media. Ok, acum că v-am pus la curent cu tot ce am făcut în această perioadă, să purcedem la drum!

 

Am lăsat tendinţele „speciale” la urmă, fiindcă sunt mai… conceptuale, dacă doriţi. Astăzi voi prezenta Androginismul acestui sezon şi sper să vă placă teatralitatea folosită aici şi în celelalte articole. Celor care găsesc artificiile mărunte de modificare a pozelor ridicole, sunteţi liberi să vă exprimaţi.

 

 

    Androginismul

De la Balmain la Haider Ackermann, de la Christian Dior la Yohji Yamamoto, androginismul a devenit prin sine un tred: sezon de sezon, designerii concep ţinute androgine pe siluete feminine (sau nu). Pentru acest sezon, designerii şi-au folosit imaginaţia şi au creat piese vestimentare extrem de inedite.

 

          Cămaşa albă

Camasa alba B

Chiar dacă albul este pretenţios – în special pe o cămaşă –, merită să fie purtat, în special pe o cămaşă albă de mătase sau bumbac. Fie că aceasta este în V (Balmain), fie că are volane (Ralph Lauren, Valentino),  fie că este simplă şi uşor transparentă (Paul & Joe), cămaşii albe trebuie să îi adăugaţi un sacou cu umeri mari sau o eşarfă neagră, în celebrul stil Yves Saint Laurent. O pereche de tocuri înalte sau nişte pantofi tip Oxford completează perfect ţinuta.

 

          Sacoul descheiat

Descheiat 4

  

Sacoul descheiat arată extrem de elegant pe femei! Puteţi alege unul floral, extrem de feminin ca şi în show-ul Dries van Noten, unul negru (Ann DemeleumeesterEmanuel UngaroYves Saint Laurent), sau un sacou dintr-un material lucios, precum cel semnat Haider Ackermann. Geanta pe umăr, mâinile în buzunar şi aerul nonşalant nu trebuie să lipsească.

 

 

 

          Sacoul încheiat

 

Incheiat B

 

Cât de chic arată bărbaţii care sunt îmbrăcaţi office, care merg nonşalant pe stradă, cu sacoul încheiat şi cu servieta în mână! La fel de chic şi feminine sunt femeile care poartă sacoul încheiat. Piesele mele preferate? Sacoul Blumarine extrem de sofisticat şi sacoul supradimensionat semnat Stella McCartney!

 

          Vestonul sau vesta

 

Veston 5

         

Altă piesă vestimentară ce a fost adoptată de către femei este vesta (sau vestonul). Îmbrăcată pe sub sacou (Rachel Zoe, Roberto Cavalli, Moschino, Yohji Yamamoto) sau deasupra sacoului (Balenciaga), vesta este un exemplu de eleganţă maximă.

 

 

 

Acesta a fost primul articol din seria tendinţelor în materie de concepte. Sper că v-a plăcut şi vă aştept să urmăriţi alte informaţii pe pagina de facebook a blogului.

 

 

 

Seara frumoasă,

Mademoiselle Critique

3 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Conceptele sezonului (I)

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s