Mulţi o denumesc noua Kate Moss. A durat mult până să mă prind care-i faza cu celebra Kate Moss. Abia anul acesta am descoperit ce o face atât de speciala pe Kate Moss: faptul că este cameleonică. Am văzut-o frecvent în câteva ediţii ale Vogue-ului franţuzesc şi mereu mă întrebam: Oare asta-i Kate Moss…? Da, ea era. Atunci mi-am dat seama de ce a avut şi încă are succes Kate Moss. Pentru că, fie că ar face o campanie pentru un designer anonim, extrem de underground, fie că ar face o campanie pentru Mango sau un pictorial pentru Vogue, ea reuşeşte să fie mereu… altfel.           Ok, acum că am lămurit treaba cu Kate Moss să vedem cum stau lucrurile în cealaltă parte: Cara Delevingne. Va suna stupid şi superficial, dar de această tânără domnişoară am auzit din blogurile, respectiv site-urile de modă. Cred că dacă blogurile şi site-urile de modă (şi chiar şi revistele) nu ar fi promovat-o atât de intens, probabil nu aş fi auzit de ea. La fel cum n-am auzit nici de Andreea Diaconu, Irina Lăzăreanu sau Diana Dondoe, înainte să le văd în marile reviste internaţionale (şi naţionale) – no offense, girls.

Cara vs Kate
Cara Delevingne vs. Kate Moss

          Noul copil răsfăţat al modei face ravagii în toată lumea, în special la show-urile de modă unde prezintă creaţiile a numeroşi designeri vestimentari internaţionali. Când alcătuiam articolele cu tendinţele pentru acest sezon am regăsit-o pe Miss Delevingne în fiecare colecţie a designerilor consacraţi. Sindromul Cara Delevingne se împrăştie mai intens şi mai rapid decât sindromul Miley Cyrus. Cel puţin concluzia asta am tras-o eu după ce am văzut filmuleţul în care Cara era fugărită de fotografi, jurnalişti, fani… sau nebuni, când ieşea de la show-ul Valentino SS 2014 din cadrul a Paris Fashion Week.

          Săraca fată”, mi-am spus. Puhoiul acela de oameni au fugit, efectiv, după ea. „Ceea ce găsesc dificil la Fashion Week este faptul că trebuie să am de a face cu toţi aceşti oameni şi cu toate prostiile”. Ce mai declarat modelul despre Fashion Week puteţi citi într-un articol extrem de interesant, aici.

            M-a enervat promovarea ei în exces, da, fiindcă o vedeam peste tot şi nu mai scăpam de ea. Dar se pare că această promovare i-a adus titulatura neoficială de „noua Kate Moss”. Asta chiar dacă unii cred că „Kate Moss este Kate Moss, iar Cara Delevingne este Cara Delevingne”, precum a declarat Naomi Campbell într-un interviu (îl puteţi citi aici).

Cara Cannes
Cara Delevingne la Cannes

          După o cercetare mai amănunţită, după ce m-am uitat la mai multe poze cu acest personaj (fiindcă da, deja vorbim despre un personaj), mi-am dat seama de ceva: de ce este atât de populară Cara Delevingne? Vă spun de ce: fiindcă e fresh, fiindcă e cool şi fiindcă are acel aer sauvage pe care puţine modele îl au. Ochii aceia verzi stau perfect în capul ei. Da, există numeroase modele care sunt blonde şi care au ochii verzi, dar poate nu au acel ceva, acel „lipici”, cum s-ar spune la noi.

          Este foarte imatură. Asta puteţi observa şi în videoul de mai sus. Dar, cred că prin această maimuţăreală, prin aerul ei imatur reuşeşte să scape de toţi stalkerii (la propriu).  E o strategie extrem de bună, zic eu. Mai bine să pari distrat şi funny, decât înţepat şi să ai acel aer de no comment.

            Se poate prosti purtând Prada, dar poate la fel de bine să fie femeie. Şi asta a demonstrat-o şi în noul videoclip al Ritei Ora, Facemelt, varianta remixată. Ah, a mai demonstrat încă ceva: că poate purta Prada cu multă ironie, ceea ce ar trebui să facă toţi purtătorii acestui brand. Asta-i Cara Delevingne, noua senzaţie a modelling-ului şi nu doar atât. Mai rămâne de văzut dacă o va detrona, în timp, pe Kate Moss. Eu spun că da, o va detrona. În timp.  

Cara Rita Ora
Cara Delevingne şi Rita Ora în Facemelt Remixed

 

 Pupici plouaţi şi carismatici,

Semnatura 10           Surse foto:           thesundaytimes.co.uk           ftape.com           thrld.com           marieclaire.co.uk  

8 gânduri despre “Sindromul Cara Delevingne

  1. In lumea modei e foarte important… sa aduci ceva nou, sa ai acel ceva special si caracteristic tie. Sa surprinzi, sa vrajesti si apoi sa nu le permiti privitorilor… sa te uite. Daca pana acum nu prea a avut parte de succes… va avea cu siguranta de-acum incolo. 🙂

    Apreciază

  2. Cara Delevigne dixit: „Ceea ce găsesc dificil la Fashion Week este faptul că trebuie să am de a face cu toţi aceşti oameni şi cu toate prostiile”.Cunoscuta strategie de imagine tip ” du-te-n colo, vino-ncoace, lasa-mă şi nu-mi da pace”. Sper că nu sunt deja…fiţe…Dar dacă totuşi DA, atunci, please, „coboară-te la …Bach si Hegel…şi sigur nu vei ai fi …fugărită.

    Apreciază

  3. Și pe mine m-a uimit nebunia asta din jurul Carei, dar da, are ceva aparte. Nu știu dacă în sensul bun, eu la un moment dat deja mă săturasem să o văd peste tot, dar e clar că este o senzație în momentul ăsta. Good for her, right? 🙂

    Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s