Poate că v-aţi întreba de ce am făcut un poll legat de tendinţeRăspuns: fiindcă îmi pasă de părerea cititorilor mei şi fiindcă feedback-ul este extrem de important. Mulţumesc celor care au răspuns la poll pe această cale. Poate v-aţi mai întrebat de ce nu a existat până acum un articol cu tendinţele în materie de culori şi nuanţe pentru acest sezon. Ei bine, m-am bazat pe o altă persoană, dar aceasta a „uitat” de articolul cu pricina. De aceea, am stat şi am alcătuit azi rapid (dacă 4 ore se poate numi rapid) un articol cu culorile şi nuanţele principale ale acestui sezon.

Desigur, de acum încolo articolele legate de tendinţele sezonului vor începe cu nuanţele şi culorile sezonului (inclusiv cele pentru menswear, care vor fi prezentate pe blog în zilele următoare). M-am hotărât să continui seria de articole şi pentru sezonul următor, primăvară-vară 2014, fiindcă majoritatea cititorilor s-au dovedit a fi interesaţi şi încântaţi de aceste articole.

Mai am ceva de menţionat: în tot acest timp nu m-am lăsat influenţată de niciun site şi nicio revistă dacă vorbim despre alcătuirea tendinţelor. Am vrut să iasă ceva pur, iar hainele prezentate aici să fie şi purtabile. Fiindcă, după cum ştim, revistele şi site-urile ne oferă… alte opţiuni.

          Albul

ALB 3

Da, ştiu. Veţi sări repede să îmi spuneţi că albul este o nonculoare. Nu am apucat, însă, să o prezint alături de celelalte tendinţe, aşa că o voi face acum. Însă un look total white arată excepţional! Look-ul meu preferat? Meadham Kirchhoff – super teatral! Cred că şi Iulia Albu ar opta pentru acest look (adăugând nişte penaj, of course).

          Albastrul

ALBASTRU PALTOANE B ALBASTRU ROCHII 1

    

Fie că este în nuanţe închise, fie că este în nuanţe deschise (Jean-Charles de Castelbajac), albastrul rămâne o culoare în trend. Tonurile închise de albastru se datorează sezonului rece, iar albastrul lui Yves Klein nu lipseşte nici în acest sezon.

          Bej şi maro

BEJ MARO J

          Nuanţele pământii de bej şi maro se regăsesc din nou şi în acest sezon rece. Ce poate fi mai potrivit decât un look à la Rachel Zoe, complet în aceste nuanţe tomnatice…?

          Crazy fuchsia, lovely magenta

CRAZY FUCHSIA 1B CRAZY FUCHSIA 2H

          Aceste două culori – fuchsia şi magenta – sunt două culori extrem de tari. Şi la propriu, şi la figurat. Însă, dacă nu doriţi un look complet într-una din aceste două culori puternice şi pline de personalitate (DKNY,Guy LarocheMoschino Cheap and Chic), puteţi alege doar o piesă vestimentară fuchsia sau magenta (FendiDries Van NotenGiles).

          Shades of Gray

GRAY 2H GRAY G GRAY 1N

          Fie că este deschis (Mary Katrantzou, ChloéStella McCarntey), fie că are tonuri închise (Alberta FerrettiOscar de la RentaCélineChristian Dior), fie că griul are nuanţe de verde sau albastru (PradaDries Van Noten), optaţi pentru această culoare, fiindcă nu este deloc banală (după cum pare). Griul este extrem de versatil. Cred că asta se observă din modelele pe care le-am ales, nu…?

          Mov neoregal

MOV 1B

          Cui îi pasă de vechiul mov clasic...? Există atât de multe nuanţe şi tonuri de mov, încât mi-e greu să aleg o piesă vestimentară din cele de mai sus. Cred că aş opta, totuşi, pentru rochia Derek Lamsmooth & sexy!

 

          Roşu aprins

ROSU 1B
ROSU 2N

          Când eram mică îmi plăcea roşul extrem de mult. Cred că din cauză că pentru mine roşul înseamnă viaţă, foc – nu neapărat sub formă de plasmă –, copilărie şi joacă. Roşul este cu atât mai spectaculos dacă este într-o nuanţă aprinsă. Fie că se află pe un palton (MoschinoBottega VenetaManish AroraChristian DiorVersace), fie că se află într-o rochie sau o fustă (Diane Von FurstenbergBalenciaga), roşul aprins reuşeşte mereu să întoarcă privirile tuturor bărbaţilor (în special dacă acest roşu se află pe buzele noastre). Încercaţi şi vă veţi convinge de acest lucru!

 

          Roz pudrat

ROZ PAL 6

          Pentru firile romantice şi nostalgice & tomnatice, rozul pal este o culoare potrivită. Lorena, ştiu că citeşti şi ştiu că te-ai topit deja după toate piesele roz pal! Let me guess: look-ul preferat de tine este Emporio Armani!

          Verde pe timp de toamnă

VERDE 1J

Chiar dacă vă simţiţi gri această toamnă, purtaţi verde! O să vă învioreze şi o să vă coloreze starea de spirit. Lime (Mm6 Maison Martin Margiela), kaki (Alberta Ferretti) sau crud (Balenciaga, Issey Miyake) verdele este mereu o culoare fresh, în orice anotimp!

          Vişiniu închis, vişiniu deschis

VISINIU 2M

          Vişiniul – o altă culoare regală. Acum şi în secolul douăzeci şi unu, poate fi purtat de către muritorii de rând. Şi există atâtea variante! Rochia sub formă de pulover XXL semnată Rochas este piesa mea preferată.

Gata pentru astazi! Acestea au fost culorile şi nuanţele principale ale sezonului. Rămâneţi pe aproape, zilele următoare urmează articolele cu tendinţele sezonului pentru bărbaţi!

Tenderly,

Mademoiselle Critique

 

2 gânduri despre “Tendinţele pentru toamnă/iarnă ’13-’14. Culorile principale ale sezonului

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s