Luni voi participa la o conferinţă extrem de interesantă (că tot mi s-a pornit pofta de a merge la conferinţe). O să am ocazia să văd şi să ascult un om (şi nu orice om!) în carne şi oase. Un om pe care nu credeam că îl voi vedea în realitate vreodată. Despre cine este vorba? Nimeni altul decât Horia Roman Patapievici.

           Nu ştiţi cine e Horia Roman Patapievici…? Puteţi să daţi un search să îi observaţi îndeaproape activitatea, fiindcă – vă asigur eu – este extrem de vastă. Vă spun, doar, că în perioada 2005-2012 a fost preşedintele Institutului Cultural Român şi că a fost TV producer la TVR Cultural, având emisiunile: „Idei în libertate” şi „Înapoi la argument”.

          Conferinţa despre care vă pomeneam se va ţine la data de 28 octombrie, începând cu orele 19:00. Va avea loc la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor (în Aula FSEGA), iar intrarea va fi liberă. De organizarea conferinţei s-a ocupat Edictum Dei. Tema principală se intutlează: „Despre dovezile existenţei lui Dumnezeu şi rugăciune. Cazul fraţilor Pascal.

          Cred că despre orice ar vorbi aces om, ar scoate cuvinte de aur. El este o legendă pentru mine, o legendă în viaţă. În plus, a ajuns la un nivel la care aspir şi eu (şi nu cred că doar eu): poate să trăiască din scris şi vorbit. Fără să îmi fac idoli, pot spune că el este un exemplu bun de urmat pentru jurnalişti, scriitori, filosofi, academicieni, oameni de ştiinţă, oameni de bună credinţă (sau de rea-credinţă, de ce nu?), oameni din domeniul cultural, etc.

CONFERINTA HORIA ROMAN PATAPIEVICI

          V-am convins să veniţi la conferinţă? Sper că da. Eu deja mă gândesc ce întrebări să îi pun (dacă voi îndrăzni) lui Patapievici. Detalii în plus le găsiţi pe pagina de facebook Edictum Dei.

          Am fugit să lucrez la interviu.

          O zi însorită!

4 gânduri despre “Conferinţă Horia Roman Patapievici, 28 octombrie

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s