Între 18 şi 20 octombrie la Sibiu, a avut loc festivalul de modă şi design vestimentar Be Creative. Douăzeci şi cinci tineri designeri (absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de profil din ţară) s-au înscris în competiţia pentru marele premiu, trofeul „Be Creative”. Premiul a fost oferit de juriul festivalului, care a fost format din: Marian Pălie, Angelica Dumitrescu, Monica Mezei, Bianca Pop, Daniela  Bădilă, Bogdan Podoleanu şi Ioan Şerban.

          Cum nu am găsit prea multe informaţii despre festival pe Internet, m-am gândit să prezentăm în cadrul La Belle Critique cele mai bune colecţii ale participanţilor. Trebuie să menţionez că alegerea mea este una subiectivă, bineînţeles. Toţi cei care au prezentat în cadrul festivalului sunt tineri designeri talentaţi şi merită să fie cunoscuţi de publicul larg. Ordinea prezentării va fi în ordine alfabetică.

         

          Diana Flore – Sick Love

https://www.facebook.com/LaBelleCritique

          Colecţia Dianei Flore intitulată „Sick Love” este un manifest al feminităţii. Acest lucru este dovedit prin culorile folosite în cadrul colecţiei (tonuri de roz, albastru şi crem) şi prin imprimeurile florale pregnante. O colecţie pret-a-porter (pentru sezonul de primăvară-vară ce urmeză) desăvârşită!

 

          Emina Stoianovici –  Sensessence

          Estenţa sensului a fost suprinsă extrem de bine de Emina Stoianovici în colecţia sa. Asimetriile, difuzia culorilor (şi modul în care acestea se împletesc) în materiale şi fineţea materialelor fac colecţia una extrem de spectaculoasă.

 

          Inga Bragaru – Branding

          În colecţia „Branding” a Ingăi Bragaru putem găsi elemente ale curentului Pop Art şi culorile specifice lui. Print-urilor în stil Pop Art li se mai adaugă şi pielea, care este prezentă în jachete.

          Lăcrămioara Crişan – Haina Guler

          Ce poate fi mai spectaculos decât asimetrie + alb + volume inedite? Lăcrămioara Crişan a reuşit să creeze o colecţie care îmbină toate aceste trei lucruri. Aduce puţin a Viktor & Rolf, zic.

         

          Mădălina Georgescu – Dedal

          Dedal este o colecţie pe care eu aş numi-o „curată” (din toate punctele de vedere). Chiar dacă asimetriile dau impresia de dezordine (în general), „Dedal” este dovada clară că asimetriile pot fi cuminţi, dacă sunt executate perfect.

 

          Oana Ancuta Briciu – Structuri Organice

          Piesele de rezistenţă ale acestei colecţii sunt cele din piele. Oana Acuţa Briciu a ridicat pielea la un alt nivel. Rochia şi fusta din piele kaki sunt două dovezi clare a ceea ce am declarat anterior.

 

          Olimpia Dobrota – Frenezia Cusăturilor Decorative

          Chiar dacă această colecţie a câştigat marele premiu, eu nu ştiam acest lucru când am răsfoit albumele cu colecţiile tuturor participanţilor. Noutatea pe care o aduce Olimpia Dobrota este atât la nivelul materialelor folosite în cadrul colecţiei, dar şi la nivelul tehnicii de lucru. Arta tradiţională românească a fost folosită în cadrul acesti colecţii.

          Raluca Mandita – Duality

          În colecţia „Duality”, îmbinarea simetriilor cu asimetriile funcţionează sub semnul dualităţii.  Volumele folosite în cadrul colecţiei sunt inedite, iar imprimeurile alb-negru oferă colecţiei un aer de atemporalitate.

          Raluca Popa – Hollow

          Detaliile folosite de Raluca Popa în colecţia „Hollow” sunt, în adevăr,  deosebite.  Voalul bleu azuriu în concordanţă cu stofa folosită se îmbină armonios, creând o colecţie extrem de omogenă.

          Numele participanţilor în cadrul festivalului Be Creative: 

 

Diana Paraian

Olimpia Dobrota

Raluca Mandita

Laura Chiriţă

Teodora Mot

Xenia Roth

Daniela Ciucă

Ana-Maria Beşleagă

Cristina Elena Radu

Emina Stoianovici

Alina Gurguţă

Alina Dragomir

Răzvan Mureşan

Liviu Nicolaescu

Beatrice Gale

Irina Iacob

Mădălina Gerogescu

Inga Bragaru

Diana Flore

Ancuţa Briciu

Lăcrămioara Crişan

Daniel Ignat

Cristina ilie

Raluca Popa

Raluca Pătru

          Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de facebook Be Creative. Tot acolo puteţi vizualiza colecţiile tuturor participanţilor.

 

          Credit foto: Cătălin Chiorbeja

11 gânduri despre “Be Creative! Nu costă nimic. Prima ediţie a festivalului de modă şi design vestimentar sibian

 1. Bine ca li s-a acordat atentie doar colectiilor prezentate in cea de-a doua seara, cele din prima seara nici macar poze nu au…au fost ignorati complet…

  Apreciază

  1. Eu nu am participat la eveniment, deci nu am stiut care colectii au fost prezentate si cand au fost prezentate. Am mentionat: este o alegere strict subiectiva fiindca nu sunt un site de specialitate sau o revista de moda sa prezint toate cele 25 de colectii. Am luat toti designerii in vizor, oricum si ii voi promova pe multi dintre ei. Nu am omis, am ales. Sper că m-am făcut înţeleasă.

   Apreciază

 2. Colectia Dianei Flore este foarte bine pusa la punct, dar mult prea „dulce” pentru gusturile mele :)). Colectia cea mai buna din punctul meu de vedere este a Lacramioarei Crisan, unitara, curata, spune ceva spre deosebire de colectia Eminei Stoianovici, care a folosit forme si tehnici care se faceau prin scolile de moda si nu numai acum vreo 3 ani (e cam passe), iar colectia castigatoare, cred ca a fost o mare greseala, nu inteleg tema, bun arta traditionala, dar aceasta se zbate undeva intre macrameurile bunicii si asimentriile futuristice.
  na! un comentariu de un kilometru sa ma revansez :))

  Apreciază

  1. Nici mie nu imi place rozul, dar cred ca „Sick Love” este o colectie pret-a-porter foarte buna, in sensul ca hainele create de Diana Flore chiar pot fi purtate. Mie imi place colectia Ingai Bragaru, ca si concept foarte mult. Colectia castigatoare este deja extrem de controversata. Merci de comentariu, te mai astept! 😀

   Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s