Această scrisoare a fost trimisă pentru numărul Elle pentru octombrie, anul 2011. A fost publicată în acelaşi număr:

            „Am citit curioasă articolul «De ce nu mergem la sală?» şi cred că am un răspuns la această întrebare: noi, românii, trăim la limita dintre Occident şi Orient. Orientul ne-a învăţat să trăim pentru plăcerile proprii, iar Occidentul ne-a spus că trebuie să existe o doză de raţionalitate în tot ceea ce facem. Astfel, ajuncem să excelăm: când într-o parte, când cealalta. Ne place să mâncăm, îndeosebi carne, dar după vedem că punem acea «carne» pe noi. În acel moment ne panicăm şi începem să devenit raţionali, vrând să remediem răul ce s-a rǎsfrâns asupra corpului şi ficatului nostru.

 

            Mersul la sală a apărut destul de târziu la noi; prima oară mergeau bărbaţii ca să îşi lucreze corpul din diferite motive (pentru a fi mai arătoşi, unul din principalele motive), iar mai apoi au venit doamnele şi domnişoarele din urmă, vrând să îşi contureze formele sau, care au vrut, poate, să se menţină în formă (atunci mersul la sală a devenit un trend, dar în zilele noastre mersul la sala e o necesitate, fiindcă mulţi oameni prestează o muncă de birou, de altfel sedentarǎ).

 

            Am mers şi eu la salǎ o perioadă. Mersul la salǎ m-a ajutat în tot ceea ce am făcut. Când mergeam la sală, acolo uităm de toate grijile. Lavinia Gogu spunea că „ieşi istovită de la sală”; ei bine, eu ieşeam încărcată de energie şi mă simţeam minunat, chiar dacă alergasem cinci kilometri pe bandǎ sau chiar dacă ridicasem o greutate de patruzeci şi patru de kilograme la aparatul special pentru abdomen.

            Tot cu mersul la salǎ am învăţat să fiu punctuală şi mi-am făcut ordine în propriul meu program. Aveam programare, deci trebuia să o respect şi mă duceam în fiecare zi. Cu fiecare zi în care mergeam la sală, mă simţeam mai bine. În plus, mersul la salǎ e benefic sănătăţii noastre, în special dacă suntem persoane mai sedentare.

            În final, aş vrea să încurajez toate doamnele şi domnişoarele să meargă la sală, fiindcă ajutǎ enorm, credeţi-mă. Nu contează vârstă, contează ambiţia şi dorinţa de a ne păstra sănătatea. Cui nu i-ar plăcea să arate mai bine? Nu aş fi vorbit aceste lucruri dacă nu le-aş fi încercat. Succes !

ELLE octombrie 2011
Kirsten Dunts pe coperta numărului ELLE din octombrie 2011
Elle 005
(Aproape) Jumătate de pagină dedicate scrisorii mele

 

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s