Mereu mi-am dorit să scriu la o revistă (prestigioasă) de modă. Cliché, non? Orice fată sau femeie iubitoare de frumos (sau nu) îşi doreşte acest lucru. Inclusiv eu mi-am dorit acest lucru. Îmi doream să încep cu o revistă mai mică, mai fresh (fiindcă eram ferm convinsă că nu voi fi aleasă pentru internship-ul de la Elle). Am început să caut reviste de modă online, dar niciuna nu îmi plăcea prea mult. Motivul? Se vedea că erau altcăuite ad-hoc, nu aveau o temă, deşi aveau pictoriale extrem de bune (aveau prea puţin text şi prea multe imagini); cât despre articole… nu prea existau (revistele conţineau 80% imagini, 20% text, ca să fac o estimare). M-am dat bătută, până când…

         …Într-o frumoasă zi de octombrie, Lucian Bora, un fotograf profesionist de beauty şi fashion îmi trimite un mesaj în care menţiona că îi place extrem de mult scriitura mea şi că apreciază blogul meu, La Belle Critique. Mai mult, acesta îmi propunea o colaborare cu revista lui, Whisper Magazine. După ce am răsfoit revista pe issu.com (fiindcă revista există exclusiv online! sic), am răspuns ferm: Da, aş fi încântată de o colaborare”. Am fost curioasă să ştiu mai multe despre revistă, despre membrii redacţiei şi despre echipă. Lucian mi-a spus cum a început totul:

          „Făcusem o sedinţă foto destul de OK, iar fotografiile voiam să le public în cadrul unei reviste online, însa răspunsul a fost ca trebuie să plătesc pentru acest lucru. De aici a pornit totul: am decis să încerc să fac eu o revistă online. Iniţial voiam o apariţie lunară, însă Whisper Magazine apare la două luni, în momentul de faţă. Deocamdată avem o echipă restrânsă: eu (sunt fotograf şi fondatorul revistei), Laura Charaba (stilist), Mirela Fazakaş şi Beatrix Madi (make-up artişti), Andrei Vereş şi Monica Lucuş (hair-stilişti), Alina Gâdoiu şi Elisabeta Codreanu (redactori). Câteodată colaborăm şi cu alţi editori, însă încerc să-i păstrez pe cei cu care am început. Editorialele le pregătim noi şi ne ocupăm de realizarea acestora. De asemenea, dorim să promovăm cât mai mult designerii autohtoni, evenimentele de profil din România. Un lucru la care ţin foarte mult şi pe care-l respect cu stricteţe este copyright-ul. Toate fotografiile care sunt publicate în revistă sunt primite cu acordul autorilor, nu sunt descarcate de pe Internet.”

          Am debutat în Whisper Magazine #4 (septembrie-octombrie 2013) cu două articole: Fashion Garden – Wear Romanian Designs şi Romanian Fashion Trends and Brands. În numărul curent veţi mai putea citi şi un articol despre Gala UAD din acest an, un alt articol despre Berlin Fashion Week şi altul despre MQ Vienna Fashion Week sau interviul cu Anamaria Mihaela Ciobancenco. De asemenea, veţi savura pictoriale inedite precum: „10 seconds after he left”, „L’Africaine” sau „Rockin’ White”.

 

WHISPER MAGAZINE
Whisper Magazine #4

          Gata! Vă las să răsfoiţi revista pe care o găsiţi exact aici. Nu costă nimic, doar câteva minute din viaţa voastră de mari fashionişti. Aştept feedback la articolele mele din #4 Whisper Magazine şi nu numai!

 

          P.S.: Se pare că există reviste care funcţionează exclusiv online. Una din acestea este şi Whisper Magazine.

           Mai multe detalii despre revistă puteţi găsi şi pe pagina de facebook.

Vă mulţumesc sincer pentru atenţie şi răbdare,

Mademoiselle Critique

2 gânduri despre “Whisper Magazine #4

  1. lol. Normal că există reviste care funcționează exclusiv online, că print-ul e aproape mort în Ro. Eu nu văd asta ca un lucru pozitiv.
    Fără, răutate, articolul ăsta e scris ca să te mândrești cu revista sau să ne reamintești povestea cu Elle? E un pic confuză treabă. Eu aș fi făcut două articole diferite.

    Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s