„Sunt săracă”,

mi-am spus azi. Deşi în curând voi primi primul salariu, încă mă simt săracă. Nu îmi pot îndeplini vise multe cu el. De fapt, salariul meu va fi investit în cei dragi mie (vine Crăciunul, facem cadouri). Probabil că în 2 zile voi rămâne cu 0 lei în buzunar.

Dar în timp ce dădeam cu mătura prin magazin (da, fac şi pe Cenuşăreasa), mi-am amintit de unul dintre acele evenimente care îţi îmbogăţesc sufletul, iar nu buzunarul…

Se făcea că în primii ani de facultate (nu mai ştiu exact anul, Teo – ajută-mă!), am decis cu draga mea prietenă şi colegă de facultate, Teodora Neagu, să facem şi alţi omeni (mai precis copii) bogaţi cu spiritul.

Zile la rând am stat la Teo să împachetăm cutii cu cadouri pentru  Shoebox – Cadoul din cutia de pantofi, campanie iniţiată de Valentin Vesa, în anul 2007. Ţin minte şi acum: eu am adus jucării şi haine, iar Teo a venit cu partea de accesorii şi dulciuri. Într-o seară am plecat spre sediul Shoebox, încărcate: am avut în total patru sacoşe mari pline cu cadouri frumos împachetate (nu ne mai ajungea hârtia colorată, la un moment dat).

Vreau doar sa descriu încăperea în care am depozitat pachetele: era plină, plină de cadouri! Dacă un copil ar fi păşit acolo, probabil ar fi crezut că aici se află sediul lui Moş Crăciun.

După ce am schimbat câteva vorbe cu iniţiatorul proiectului, un om cu suflet cald, amândouă am ieşit cu un zâmbet larg pe buze şi eram fericite că am făcut acest gest. Unul umil, dar frumos, spun eu.

Încă ceva: nu ar trebui să facem cadouri celor dragi nouă  exclusiv în preajma sărbătorilor. Nu ar trebui să ne gândim doar la noi înşine să ne autocadorisim (cumpărându-ne haine scumpe, parfumuri şi alte lucruri superficiale).

Mereu am vrut să dau din puţinul meu şi altcuiva. La momentul respectiv cineva mă intreba:

Cum?! Ţi-ai dat hainele?

I-am răspuns:

Da, mi-am dat hainele. Şi nu pentru că nu mai am nevoie de ele, ci pentru că ştiu că alţii aveau nevoie mai multă de ele.

Poate că am scris această istorioară fiindcă se apropie sărbătorile şi devenim (unii dintre noi) deprimaţi. Probabil au contribuit şi colindele pe care deja le aud la lucru şi noaptea le cânt în somn. Poate că sunt săracă, dar amintiri ca acestea mă fac să mă simt… mai bogată.

la belle critique shoebox copy

Fiţi buni. Şi nu doar în preajma sărbătorilor. Nu vă mai bârfiţi, nu vă mai urâţi, nu vă mai denigraţi. Puteti face asta…? Aşa credeam şi eu.

Cu inima deschisă,

Mademoiselle Critique

Site-ul oficial Shoebox: www.shoebox.ro
Facebook Shoebox: www.facebook.com/ShoeBox.ro

     

6 gânduri despre “Arta de a dărui: Shoebox

  1. ce frumos! si eu am inghesuit zilele astea in cutii o gramada de lucrusoare dragute (zic eu) care sper sa bucure copiii la fel cum m-au bucurat pe mine! sper ca sarbatorile sa „trezeasca” dorinta de a ajuta a oamenilor, sa isi faca singuri un cadou, acela de a darui si a face pe cineva fericit.
    Sustin Shoebox!

    Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s