Scrisoarea de faţă a fost trimisă pentru numărul din decembrie, anul 2011:

       „Am o relaţie de un an (n.r. pe 6 decembrie, anul acesta am împlinit 3 ani). Timpul trece repede, într-adevăr). Am stat un an alături de cineva, dar n-a fost uşor. Când există două personalităţi diferite şi când două stiluri de viaţă total diferite… este dificil ca o persoană care ascultă pop şi o persoană care ascultă punk să poată forma un cuplu.

 

          Însă timpul ne învaţă multe. Ce m-a învăţat timpul…? Să nu judec (cu toate că o fac prea des, dar nu din rea-voinţă). Dacă judeci vei fi judecat, poate chiar mai aspru decât ai făcut-o tu însuţi/însăţi.

 

          Este atât de frumos să poţi împărtăşi toate lucrurile, gândurile şi trăirile cu cineva! Sună poate banal, însă una este să împarţi o melodie frumoasă prietenilor tăi de pe facebook, şi alta este să o împarţi cu cineva drag.

 

          Nu suntem atât de singuri pe cât am credea că suntem. De sărbători, am putea să începem să iubim mai mult (dar nu doar de sărbători). Am putea să începem prin a oferi cuiva o vorbă bună, un zâmbet, sau de ce nu, o prăjitură pentru o inimă tristă. Este atât de simplu! Încercaţi şi poate îi veţi schimba pe cei de lângă voi.”

ELLE decembrie 2011
Alexandrina Turca, pe coperta numărului ELLE din decembrie, anul 2011

Da. Este urât să judeci. Poate v-aţi întrebat şi de ce nu mai scriu articole de genul sau de genul (chiar dacă îmi aduceau multe vizite, uneori – asta a fost la început.). Bien sur, asta nu înseamnă că nu mai am nemulţumiri. Doar că m-am decis să nu le mai dau atâta importanţă şi să le pun într-un alt fel de context. Critica subtilă e mai bună decât cea explicită.

Am construit multe lucruri frumoase, am cunoscut multe persoane dragi (şi culmea, nu datorită articolelor critice). Cred că e timpul să trecem la nivelul următor. Au revoir mauvaise critique, bienvenue subtilité!

 

Fiinţă subtilă,

Mademoiselle Critique

2 gânduri despre “Scrisori către Elle: Au revoir mauvaise critique, bienvenue subtilité!

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s