Anul acesta nu mi-am dorit nimic de Crăciun, poate fiindcă am avut de toate: sănătate, bani, dragoste şi alte lucruri mărunte ca acestea. Dar totuşi, ceva parcă lipsea… Ceva ce nu mă lăsa să fiu fericită pe deplin. Se zice că atunci când ai de toate eşti deprimat. Well, Crăciunul acesta a fost… altcumva.

Crăciunul acesta eu am fost deprimată (de unde şi statusul de pe profilul meu de facebook). Am ales să nu postez poze cu bradul, mâncarea sau cu cei dragi, deşi am descărcat pozele în PC-ul meu. Şi, mai ales, nu mi-am pozat CADOURILE scumpe primite în dar, fiindcă ale mele au fost puţine (mulţumesc pentru lenjeria sexy, Mary!). Am făcut multe cadouri, am primit zâmbete, în schimb. M-am bucurat. Şi mi-am luat singură cadou: un palton nou, fiindcă meritam atât după prima mea lună ca angajat.

Crăciunul acesta am fost la ţară şi nu am mai simţit bucuria sărbătorilor ca şi atunci când bunica trăia. Starea mai mult decât grumpy a bunicului meu m-a făcut să mă întorc a doua zi acasă şi să stau să citesc comics X-Men din 1963.

Crăciunul acesta nici măcar moşul de ciocolată nu a avut acel gust ce îl iubeam, cândva. Nu am făcut (mari) excese în ceea ce priveşte alcoolul şi carnea de porc, ba chiar m-am străduit să mănânc cât mai dietetic.

Crăciunul acesta n-am avut brad pentru prima oară de când sunt în viaţă. Am decorat brăduţul mic artificial şi am împodobit ferestrele cu beculeţe.

Crăciunul acesta nu am făcut prăjituri, fiindcă mama e diabetică. Treptat, am ajuns şi eu să renunţ la dulciuri. N-am mâncat multe prăjituri, dar am mâncat cozonac cu mac, pe care îl ador (nu-mi place cozonacul cu nucă fiindcă urăsc nuca).

Nu mi-am dorit nimic de acest Crăciun. N-am aşteptat moşul, nici colindători, nici rudele să vină în vizită. Nici măcar nu am avut un wishlist, listă pe care toată lumea o întocmeşte, de la mic la mare. Egoism, spun eu.

Crăciunul nu înseamnă a primi, ci a da. De Crăciun nu trebuie să faci abuzuri. Crăciunul înseamnă smenernie, pentru unii şi destrăbălare pentru alţii. Crăciunul mai înseamnă shopping frenetic şi programe speciale proaste la TV. Crăciunul înseamnă vanitate, pentru fashioniste: toate se pozează în rochiţele aurii, negre, roşii sau negre lungi până în fund purtând stilettos sau escarpini pe covoraşul/linoleul din casă.

Crăciunul acesta am împărţit o pizza cu mama şi am băut un Bloody Mary şi un Mojito cu gheaţă (da, ştiu, e frig afară şi noi eram amândouă răcite, dar nu ne-a păsat!). Şi… a fost mai mult decât perfect.

DSCF6216g

DSCF6211

În final, realizez că nu am fost deprimată Crăciunul acesta, ci că m-am schimbat. Schimbarea asta se numeşte maturizare, chiar dacă mi-am pierdut din avântul copilăresc pe care îl aveam în trecut. Poate că Moş Crăciun nu ar fi ştiut ce să îmi aducă în dar dacă ar fi văzut această scrisoare întârziată. Eu i-aş spune că aş dori să primesc zile mai bune şi persoane mai calde. Acestea mă fac cu adevărat fericită.

Tu ce ai primit anul acesta de Crăciun…?

(Nematerial vorbind)

Cu un zâmbet deprimat,

Mademoiselle Grinch

2 gânduri despre “Wishlist întârziat de Crăciun

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s