Am vrut să scriu despre acest subiect cât încă era proaspăt, dar nu am putut să o fac – mi-am spus că aş fi total subiectivă. Poate risc să fiu şi în momentul de faţă, dar…

Nu trebuie să fi vizionat multe filme cu Kristen Stewart ca să îţi dai seama că expresivitatea nu este punctul ei forte sau că nu are acel „je ne sais quoi”. Sursele spun că domnişoara Bella l-a impresionat anul trecut la o şedinţă foto purtând haine Chanel Couture (momentul în care Lagerfeld a avut, probabil la revelation).

Însă eu cred că de-a lungul timpului au existat feţe şi personaje mult mai importante ce merită reamintite (şi aplaudate, mai adaug eu):

Catherine Deneuve

Imaginea oficială Chanel No. 5. Data: 1965 – 1976

Catherine Deneuve-horz

                O colaborare fructuoasă şi longevivă a casei de modă pariziene cu celebra şi senzuala actriţă Catherine Deneuve. Campania de promovare a parfumului Chanel No. 5 a inclus o serie de filmuleţe realizate de Ridley Scott în anii ’70.

Claudia Schiffer

Imaginea oficială Chanel Boutique, Cristalle şi linia Eyewear. Data: 1987 – 2011

Claudia Schiffer

O altă colaborare longevivă a fost cea a casei Chanel cu supermodelul Claudia Schiffer, care chiar dacă luase la un moment dat o pauză de la cariera de model, nu încetase niciodată să onoreze campaniile Chanel.

Linda Evangelista şi Christy Turlington

Imagini oficiale Chanel Boutique. Data: 1991

Linda Christyfor-horz

Probabil că Linda Evangelista şi Christy Turlington au fost două dintre cele mai iconice modele ale anilor ’90, iar acest lucru era datorat look-urilor inedite pe care acestea le expuneau de fiecare dată la evenimente: effortless with a glamour touch.

Stella Tennant

Imaginea oficială Chanel Boutique. Data: 1996 prezent

Stella Tennant-horz

                Look-ul androgin al Stellei Tennant a fost remarcat din timp de Karl Lagerfeld în momentul apariţiei modelului într-un număr al revistei Vogue Italia. A devenit oficial face of Chanel în anul 1998 şi a rămas muza lui Lagerfeld.

Kate Moss

Imaginea oficială Coco Mademoiselle Chanel. Data: 2001-2005

Kate Moss 1-horz

                Bineînţeles, look-ul cameleonic i-a adus lui Kate Moss şi un contract pentru parfumul Coco Mademoiselle al casei Chanel. Din păcate (sau din fericire), aceasta a fost înlocuită cu Keira Knightley din cauză că în acea perioadă se scălda în ape tulburi.

Nicole Kidman

Imaginea oficiala Chanel No.5. Data: 2004

Nicole Kidman 2-horz

În anul 2004 a fost rândul actriţei Nicole Kidman să joace într-un scurt film regizat de Baz Lurhmann Campania a costat 18 milioane de lire sterline, iar filmul a câştigat un record Guiness pentru cel mai scurt film de promovare din toate timpurile.

Keira Knightley

Imaginea oficială Coco Mademoiselle Chanel. Data: 2007

Keira Knightley 1-horz

În campania de promovare a parfumului Coco Mademoiselle, Keira Knightley o înfăţişează pe Coco Chanel însăşi. Filmul a fost regizat de Joe Wright, cel care a lucrat cu Keira pentru filmele Mândrie şi Prejudecată (2005) sau Remuşcare (2007).

Jerry Hall

Imaginea oficială Chanel Accessories. Data: 2009

Jerry Hall 2-vert

În momentul realizării campaniei  pentru linia de accesorii Chanel din anul 2009 Jerry Hall avea 52 de ani. Nu ştiu cât de retuşate au fost pozele, însă voluptatea şi senzualitatea lui Jerry ies mult mai mult în evidenţă decât accesoriile în sine. Iar acest lucru nu poate decât să mă bucure

Audrey Tautou

Imaginea oficială Chanel No.5. Data: 2009

Audrey Tautou

                Probabil că rolul interpretat în filmul Coco Before Chanel i-a oferit actriţei şansa de a fi noua imagine a parfumului Chanel No.5. Filmul campaniei a fost realizat de Jean-Pierre Jeunet (regizorul filmului Amélie) şi a fost lansat la data de 5 mai, 88 de ani după ce Coco Chanel a creat celebrul parfum.

Brad Pitt

Imaginea oficială Chanel No.5. Data: 2012

Brad Pitt

                Prima oară când am avut contact cu campania din 2012 Chanel în care apărea Brad Pitt s-a întâmplat când răsfoiam Elle-ul. Pentru un moment am rămas şocată, dar după mi-am spus că a fost o alegere îndrăzneaţă ca actorul să fie ales de Chanel pentru campania din 2012. Filmul de promovare al campaniei este alb negru – exact cum îmi place mie.

Marilyn Monroe

Imaginea oficială Chanel No. 5. Data: 2012

Monroe

                Şocant sau nu, Marilyn Monroe a fost aleasă să fie (post mortem) imaginea oficială a Chanel No.5. Acest lucru a fost datorat faptului că actriţa a fost surprinsă declarând într-o veche înregistrare „just a few drops of Chanel No. 5”. Probabil în 2012 vânzările parfumului au crescut simţitor.

Kristen Stewart

Imaginea oficială Chanel. Data: 2014

Kristen-Stewart-horz

Actriţa a fost desemnată imaginea campaniei Chanel Métiers d’Art Paris‐Dallas din primăvara anului 2014. Sweet, isn’t it? Filmul de campanie este regizat de Karl Lagerfeld şi va fi lansat în luna mai a acestui an.

Până atunci, aşteptăm să vedem rezultatele.

Cu nerăbdare,

Mademoiselle Critique

3 gânduri despre “Faces of Chanel de-a lungul timpului

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s