În luna februrie, ziua 16 a anului 2014 sunteţi invitate să luaţi parte la cea de-a doua întâlnire de dezvoltare personală, „Bune maniere și Make-Up de Lady”. Evenimentul va avea loc la cafeneaua Răgaz.

Am primit invitaţia prin mademoiselle Gabriela Popescu (make-up artist pentru Oriflame România), care, alături de Anca Şerban, consultat în bunele maniere, va susţine evenimentul. Mai multe detalii despre eveniment şi programul detaliat aici.

Bune Maniere

Vreau să povestim (mă rog, să vă povestesc) despre bunele maniere în comunicare, fiindcă se va vorbi mult despre acestea la eveniment (comunicarea elegantă şi politicoasa, prezentarea individuală, etc.).

În ceea ce mă priveşte, pot spune fără nicio ruşine că nu am sânge albastru care să-mi curgă prin vene, nici nu-mi atribui titluri nobiliare care să nu-mi revin (ducesă, prinţesă, principesă, regină, baroneasă sau contesă).

Să vă spun un secret: fac parte din clasa de mijloc. Da, exact ca şi tine (îmi cer scuze dacă am şi cititori din alte clase)! Dar acest lucru nu m-a împiedicat, sau nu a îmipiedicat-o pe draga mea mamă să îmi ofere o educaţie şi, mai mult: să mă înveţe cum să mă autoeduc. Şi îi mulţumesc că şi-a irosit nervii 23 de ani cu mine. Cu alte cuvinte, m-a învăţat tot ceea ce ştiu până în prezent despre politeţe şi maniere.

 

Cine mai pune preţ pe politeţuri în ziua de astăzi? Nu, nu „Nimeni”, cum aţi dori să răspundeţi. Nu cred că atunci când mergeţi în societate aţi dori să fiţi întâmpinaţi cu expresii ca:

„Ce vrei?”; „N-am chef de tine”; „Lasă-mă în pace”

şi poate altele mai neortodoxe ce nu merită a fi menţionate. Mereu va exista calea frumoasă, elegantă, de a trata chiar şi cele mai minuscule probleme, începând cu cele conversaţionale. Să mă credeţi pe cuvânt, 10 cuvinte frumoase fac mai mult decât 1 cuvânt rău (din propria experienţă o spun – parol!).

Prin urmare, dacă nu ştiţi cum să îi spuneţi unei prietene ca nu îi stă bine cu o rochie pe care ea o adoră, în loc să îi spuneţi:

„îţi face fundul mare”, „culoarea asta arată oribil pe tine”, „nu te prinde deloc bine croiala asta”,

puteţi să îi răspundeţi într-un mod elegant, totodată oferindu-i soluţii, iar nu frustrări:

„tipul celălalt de rochie ţi se potriveşte mai bine”, „cred că ţi-ar sta superb în culoarea cealaltă”, „croiul acesta cred că îţi va veni mult mai bine”.

 

Vedeţi? Nu-i chiar aşa de greu pe cât pare. Asta înseamnă să fi lucrat la un magazin de rochii de mireasă, I suppose…

Prin urmare, dacă doriţi să participaţi la eveniment, puteţi vedea cum a fost la prima ediţie. Răsfoi acest articol pe blogul Gabrielei.

 

À bientôt,

Mademoiselle Critique

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s