Aveam acest articol în „sertar” de mult timp. M-am gândit să îl postez acum fiindcă trec printr-o criză inspiraţională, plus că m-am apucat de alcătuit materialele cu tendinţele internaţionale pentru primăvară/vară 2014.

Problema populartităţii mi-am pus-o din liceu, cred. Nu am fost niciodată genul popular şi nici nu am urmărit asta. Mereu mă întrebam:

„Ce face X sau Y ca să fie atât de popular(ă)?”.

Mai târziu (acum câţiva ani) am găsit şi răspunsurile.

Am prostul obicei de a studia evoluţia unei persoane prin pozele postat de-a lungul timpului pe reţelele de socializare. Nu mă înţelegeţi greşit – nu sunt un stalker. Ok, poate sunt, dar sunt unul cu un caracter sociologic. Studiind persoanele care au devenit în timp populare, am ajuns la următoarea concluzie: nu e vorba de bani, statut social, de cât de sexy sau cool eşti; contează să fii omul potrivit la locul potrivit.

Popular or what...?
Popular or what…?

Indiferent că vizezi postul de cel mai cool student din an, cel mai bun scriitor, cea mai populară tipă, cel mai tare dj, cel mai tare fotograf, cea mai bună artistă, cel mai bun blogger, regulile sunt aceleaşi. Regulile de a deveni popular, zic. Prin urmare, iată şi regulile:

1. Dacă eşti pentru prima oară într-un oraş mare, încearcă să cunoşti cât mai bine atât oraşul, cât şi locurile lui. Şi nu mă refer la birturi, pub-uri sau cluburi, fiindcă acolo vei ieşi în fiecare weekend (sau mai des, presupun). Vizitează tot ce e de vizitat: clădiri vechi, muzeele, bibliotecile, centrele marilor bănci, centrele culturale, în general. E bine să ştii de la început unde se află fiecare loc important.

2. Încearcă să îţi faci cunoştinţe pentru început, dacă nu prieteni. Vei vedea că pe viitor îţi vor fi de folos.

3. Frecventează petrecerile cu muzica pe care o asculţi tu, nu fi snob şi nu merge la concerte sau la party-uri cu o muzică sau tematică ce îţi sunt străine.

4. Fii voluntariat – da, ştiu, nimănui nu îi place să lucreze (aproape) pe gratis, însă poţi bifa punctul 2 mult mai repede. O să capeţi experienţă, vei cunoaşte persoane frumoase (sau nu) şi, probabil, vei avea clipe pe care ţi le vei reaminti cu drag.

5. Hainele. Oh well, aici ar fi ceva de discutat. Câţi dintre voi care aţi venit într-un oraş mare ca şi Cluj-Napoca v-aţi păstrat stilul vestimentar, câţi dintre voi vi l-aţi schimbat radical? Pe cei din prima categorie îi felicit, iar celor din a doua categorie le spun: da, este în regulă să îţi cumperi haine cool & fancy. Doar că uneori fancyness-ul acesta devine cam… forţat (?) Iar acest lucru se vede. Poartă doar hainele, brand-urile şi stilurile care te reprezintă. Punct.

6. Despre alcool. Într-adevăr, alcoolul (în cantităţi moderate) te face sociabil. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mergi în cealaltă extremă şi să get wasted în fiecare weekend.

7. Fii scai I. Dacă ai un local care îţi place (cafenea, pub, club), mergi de câteva ori pe săptămână acolo. Sau, să nu exagerăm: din când în când. Lumea se va obişnui cu tine, şi, cine ştie, poate vei sfârşi cu un job în acel loc. Bingo: calea cea mai uşoară către popularitate.

8. Fii scai II. Ca o completare la punctul 7, a fi scai cu/după cineva înseamnă a ţine legătură cu persoanele care au un rol-cheie în anumite domenii. Atenţie: nu trebuie să fii nici agasant şi nici enervant (şi nici prea deschis de la început), ci să faci conversaţie într-un mod civilizat.

9. Triază persoanele. Yep, sună urât, însă nu toate persoanele sunt amabile şi de încredere. Asta vei vedea după ce vei fi aprofundat punctele 2 şi 4.

10. Rămâi aşa cum eşti tu cu adevărat. Nu te schimba pentru nimic în lume: nici de dragul anturajului, nici de dragul de a fi popular. Popularitatea nu este un lucru obiectiv, până la urmă – vine de-a lungul timpului, sau dimpotrivă.

P.S.1: Care este părerea voastră despre popularitate…? Sunteţi sau nu o persoană populară?

P.S. 2 : Astăzi mi-am încălcat principiile şi mi-am făcut cont de… Instagram! Îmi puteţi urmeri aventurile instagramice la @alerati sau aici. Staţi liniştiţi, nu îmi voi poza mâncarea sau băuturile.

Ursuletul cu Fundul Moale
First picture taken on/with/at Instagram sau Urusuleţul-cu-Fundul-Moale.
Follow me: @alerati

Nu chiar atât de populară, dar nici ordinară,

Alexandra

Sursa foto: luciebartlett.wordpress.com

5 gânduri despre “Să vorbim despre… Popularitate.

 1. Mi-e foarte ciuda ca in ultimul timp nu prea mai am timp sa las commenturi (si sa ma bag in seama, ca vine vorba de popularitate) cum obisnuiam dar sa stii ca de citit te citesc la fel de des si cu la fel de mult drag ❤ Keep up the amazing work!

  Apreciază

  1. Well hello! Ma bucur ca inca ma urmaresti! Situatia e la fel si la mine, dar asta nu inseamna ca te urmaresc (mai arunc cate un like la un post, la altul). Iti urmaresc calatoriile si imi plac mult!

   Kisses,
   Ale

   Apreciază

 2. „3. Frecventează petrecerile cu muzica pe care o asculţi tu, nu fi snob şi nu merge la concerte sau la party-uri cu o muzică sau tematică ce îţi sunt străine.”

  Nu mi se pare că ești snob dacă mergi la party-uri cu muzică ce îți este străină, pentru că există și posibilitatea să-ți placă, just saying.

  Apreciază

  1. P.S.: Ma refeream la acea categorie de oameni care frecventeaza mereu aceleasi petreceri, desi nu au nicio ideea de ceea ce se intampla. Cred ca stii despre ce categorie de oameni vorbesc 😀

   Apreciază

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s