Scrisoarea de faţă a fost trimisă pentru numărul din februarie, anul 2012. Enjoy it:

„Vreau să încep prin a vă mulţumi pentru faptul că mi-aţi ales încă o dată scrisoarea purtând titlul «Scrisoarea lunii». Nu mă aşteptasem la acest lucru (nu scriu ca să primesc premii sau pentru că vreau să îmi văd numele acolo; nu ar avea nicio relevanţă acest lucru), dar mi-am făcut un obicei din a scrie câte ceva în fiecare lună: mulţumiri în legătură cu articolele, aprecieri, gânduri, sugestii şi alte lucruri ce nu îmi vin în minte acum…

Numărul din februarie. Îmi place că, în ultima vreme, aţi început să abordaţi teme din ce în ce mai profunde. De multe ori, după ce termin un articol, stau şi mă gândesc la ceea ce am citit. Asta am făcut şi de data aceasta, când am citit articolul scris de către Marius Chivu, «Share la mister?».

Ar fi inutil să vorbesc despre facebook, care, în mod evident, a devenit nu doar un simplu site de socializare de succes, ci un fenomen. Nicăieri în istoria Internetului nu s-a mai pomenit ca un site să devină atât de folosit de către un număr atât de mare de utilizatori din întreaga lume (toţi artiştii/toate celebrităţile au în ziua de astăzi o pagină personală).

Ceea ce m-a intrigat mai mult: modul interesant de abordare al fenomenului. Misterul este un lucru la care trebuie să apelăm de multe ori, dacă dorim să avem succes ori să cucerim, dar, din păcate, nu ne folosim de el, fiindcă dorim să fim epatanţi, opulenţi.

Citind printre rânduri, mi-am spus: «Ce naiba, am ajuns să ne împărtăşim vieţile noastre pe facebook (to shareour liveson facebook) , pe un site, pe Internet?!». Atunci, evident, ne putem numi oameni fără activitate socială (reală, nu virtuală). Da, acesta este viitorul: coumincarea virtuală, televiziunea pe Internet, jurnalele de tip blog, iar nu portalele de ştiri.

Nu îmi place tehnologia. Uneori simt că obosesc atât de tare, încât nu pot ţine pasul cu tot ceea ce mişcă în jurul meu. Aş fi vrut ca totul să fie rudimentar: lumea să mai scrie încă pe hârtie, oamenii să îşi păstreze mai bine relaţiile, lumea să iasă mai des la o plimbare, la o cafea, copiii să se joace afară, iar oamenii mari să îşi facă propriile lor ferme şi să nu se joace de-a farmville-ul.

Cât despre modă versus tehnologie… Oricine se poate îmbrăca fancy şi poate începe în acest mod un blog de personal style (n.r. motiv pentru care atunci nu aveam un blog de acest gen). Nu mai cumpărăm reviste de modă, ci ne uităm pe site-uri specializate. Ne informăm din bloguri şi nu de la sursele de bază.

Practic, am ajuns să ne autodesacralizăm: acum suntem fiinţe virtuale, nişte icoane precum cele de pe ecranul calculatorului (iPad-ului, pardon). Fiecare din noi am ajuns să reprezentăm un pixel din lumea aceasta. Ni s-a spus că nu mai suntem importanţi, suntem prea mulţi şi prea mici. Nu îmi place să recunosc, dar suntem nişte sclavi ai tehnologiei şi a generaţiei formată din: Google, Apple, facebook, youtube, Yahoo Mail, wikipedia, twitter şi soundcloud.

Oare chiar atât de mult am uitat de noi…?”

Lady Gaga Elle Romania
Lady Gaga pe coperta numărului din luna decembrie, anul 2012.

P.S.1: Se pare că am început să fac parte din generaţia despre care vorbeam mai sus. Mai jos vă împărtăşesc o poză de la aniversarea bunicii mele, Cătălina, care zilele trecute a împlinit, nu mai mult nici mai puţin, decât 75 de ani! Love you, little sweet granny!

Poze Samsung 006
De la stânga la dreapta: Bunica mea, Cătălina, mama mea, Maria şi eu.

P.S.2: Mă puteţi urmări aici sau @alerati.

Sursa foto: elle.ro

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s