Daca zilele trecute am vorbit despre concepte interesante sau puternice, astazi vom vorbi despre ludic. Colectiile semnate Nazarica Bartoș, Georgiana Giuroiu și Alina Lipoțchi au in componenta lor ludicul despre care vorbeam. Ultimele colectii la nivel de licenta sunt: Ildikó Vitos, Sabina Pop, Málnássy Beáta si Crina Moldovan, despre care veti putea citi mai multe maine (astept pozele cu colectiile).

Nazarica Bartoș – White Picket Fence

Nazarica Bartos

In colectia sa intitulata „White Picket Fence”, Nazarica Bartoș a ironizat perfect mitul femeii casnice, adesea asociat cu perioada anilor ’50 si atat de folosit in industria modei. De asemenea, s-a urmarit desexualizarea femeii casnice, reconstruindu-i acesteia silueta, intr-un mod inedit. Am putea risca sa numim colectia Nazaricai Bartoș ca fiind feminina, dar trebuie sa privim dincolo de aparente: rozul murdar si printurile tipice anilor ’50 spun multe, la care se mai adauga si styling-un original ce are in componenta baticuri si sacose transparente.

Georgiana Giuroiu – Folcloriada

Georgiana Giuroiu

Intr-o epoca in care folclorul romanesc a fost interpretat si reinterpretat de zeci sute de ori, am tinde sa credem ca nu mai exista nimic nou de spus, daca vorbim despre folclorul romanesc. Georgiana Giuroiu ne demonstreaza exact contrariul. „Folcloriada” este un manifest conform caruia societatea noastra trece printr-o criza de identitate, individul facand apel la folclorul propriei lui tari. Vorbim despre Paparude, imaginile cimitirului Sapanta, Mastile Populare, si atat de mult adoratele motive folclorice. Georgiana Giuroiu a introdus subtil elemente folclorice: braurile metalizare, itarii avand textura electrifianta sau cusmele/cojoacele alcatuite din materiale imprevizibile.

Alina Lipoțchi – You’re a Big Boy Now!

Alina Lipotchi

Titlul colectiei este unul sugestiv, insa colectia semnata Alina Lipoțchi este cu atat mai sugestiva. Tanarul designer a folosit culori pastelate in colectia sa, pentru a recrea universul copilariei (universul unui barbat care se maturizeaza, treptat). Croiala hainelor pastreaza linia simpla, insa cusaturile sunt cele care fac diferenta: acestea din urma sunt specifice papusilor vechi. Headpieces-urile au adus o nota de teatralitate si ludic in colectia Alinei Lipoțchi.

Maine ne reauzim cu celelalte colectii ale absolventilor de licenta ai sectiei de design vestimentar, UAD. Pana una alta, maine va avea loc un alt eveniment important: Rochia Calendar – Vara, by Calina Langa. Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici.

Ne auzim, ne vedem,

Alexandra

Credit foto: Ozana Muresan

Un gând despre “Gala UAD 2014: Colecţiile semnate Nazarica Bartoș, Georgiana Giuroiu și Alina Lipoțchi

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s