În cea de-a doua zi a Festivalului Be Creative au fost prezentate alte câteva colecţii spectaculoase, în ordinea în care urmează (colecţiile din prima zi le puteţi vedea aici):

1. Aitai Lorincz

1. Aitai Lorincz 1 - horz

Cu „Memoriile unui destin”, colecţie semnată Aitai Lorincz ne-am întâlnit şi în cadrul Galei UAD, unde tânărul designer a conceput o colecţie care „ţese o călătorie fizică şi spirituală în arealul temporal al celei care a marcat o epocă şi a făcut istorie: Regina Maria.”  Ansamblurile sunt inspirate de perioada interbelic, în special de mantourile create de Paul Poieret în aceeaşi perioadă.

2. Melitta Hauler

2. Melitta Hauler 2 - horz

Tricotaje 3D? O idee strălucită, pusă în aplicare de către Melitta Hauler, care a dorit „să scoată în evidenţă adevărul despre noi înşine, despre temerile şi angoasele noastre.” Prin ansamblurile create de Melitta Hauler ideea de frică a fost transformată, iar emoţiile care bulversează natura umană au fost transfigurate în piese delicate din materiale tricotate.

3. Lungu Mihaela

3. Lungu Mihaela 1 - horz

Tot în cadrul Galei UAD am putut remarca şi colecţia Mihaelei Lungu, care şi-a prezentat colecţia „Inside/Out and In/Between” în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Be Creative. Colecţia vizează pe cei care îşi construiesc, în general, o imagine dură, dar care au o latură sensibilă. Ansamblurile vestimentare create de Mihaela au fost influenţate de perioada sincretismului.

4. Degău Ioana

4. Degau Ioana 4 - horiz
Colecţia Ioanei Degău a fost concepută pentru toate tipurile de femei, care doresc să îşi adauge un strop de unicitate. Colecţia conţine atât piese casual, dar şi piese sofisticate. Ţinutele pun în evidenţă silueta într-un mod armonios, evidenţiind feminitatea purtătoarei. Plus decupajele şi jocul de culori folosite în colecţie sunt inedite. Una dintre colecţiile preferate.

5. Alina Dragomir

5. Alina Dragomir 1 - horz

Alina Dragomir, parte a proiectului Traşkin, a prezentat colecţia sa intitulată „Ritualz”, colecţie ce încearcă o apropiere între folclor şi urbanizare. Colecţia poate fi caracterizată ca fiind fresh & versatilă. Imprimeurile grafice în culorile puternice, dar şi designul inspirat din subculturile urbane (la care se adaugă accente folcorice) dau un nou sens termenului de „folclor”.

 

6. Ana Marchetanu

6. Ana Marchetanu Toot Stuff 1- horz

Colecţia „Soltitude” creată de Ana Marchetanu ilustrează degradarea monumentelor din punct de vedere al expresiei vizuale. Noul şi vechiul împrumută valori, producându-se o simbioză care duce spre natură. Prin fenomenul degradării rezultă un spaţiu mort. Apa dă viaţă monumentelor abandonate şi cucereşte habitatul urban. O colecţie extrem de interesantă şi omogenă. Nota zece merge pentru conceptul colecţiei.

7. Laura Smarandache

7. Laura Smarandache 1 - horz

„IRONic Feathers” – o colecţie care a surpsins, din toate punctele de vedere. În primul rând, vorbim despre formele avangardiste şi de textură: piesele vestimentare au fost realizate în totalitate din doze de băutură, tăiate şi modelate după structura penajului. Laura Smarandache a îmbinat estetica futuristă şi a conferit avangardismului o eleganţă aparte. Cele şase ansambluri reprezintă întregul procesc de transformare a Păsării Phoenix.

8. Corina Hadarag

8. Corina Hadarag 3 - horz

„Life Trilogy” este despre existenţa sufletului uman, care s-a transpus în ansamblurile prezentate de Corina Hadarag. Călătoria sufletului uman parcurge trei faze existenţiale: rubeto – viața țelurică, negreto- semnificând moartea trupescă și desprinderea sufletului de corpul uman și albeto, purificarea, ceea ce constituie ultima fază. O colecţie care îmbină moda cu filosofia.

9. Noemi Boros

9. Noemi Boros 1 - horz

Şi colecţia semnată Noemi Boros („Ilussion”) a fost prezentată în cadrul Galei UAD, dar şi în cadrul festivalului Be Creative. Colecţia a urmărit crearea unor efecte de iluzie optică, dorind să creioneze decalajul epistemologic între percepţia proprie asupra realităţii vs. realitatea în sine. Forme fluide, print-uri psihedelice au conferit dinamism colecţiei „Illusion”.

10. Roxana Maria

10. Roxana Maria 1 - horz

Simetriile perfecte şi jocurile de culori tari vs culori neutre au caracterizat colecţia „Philum”, care a vut sursa de inspiraţie structurile cu formă de reţea, ce pot fi regăsite în natură. Reţeaua organică se regăseşte şi în structurile realizate de om în domeniul bionicii.

 

11. Tea Mot

11. Tea Mot  3 - horz

Noua colecţie a Teodorei Mot a vizat prelucrarea texturilor & structurilor, dar şi a formelor ce se găsesc în mediul natural. Colecţia a fost inspirată tot din natură: vorbim despre texturile fulgilor de nea, care se regăsesc în piesele vestimentare tricotate de Teodora Mot. O colecţie care conferă starea de căldură şi puritate.

 

La categoria modele, premiile au fost următoarele:

Premii oferite de POEMA: Alexandra Elena Cindulet, Amalia Beksi şi Raluca Marini.

Concursul de modele: Locul III Elena Matei – Bucuresti/Mandarina Models; Locul II Flavia Bodi – Sibiu/Cleopatra Models; Locul I Andra Schuler – Bucureşti/Mandarina Models.

 

Aceasta a fost cea de-a treia ediţie a Festivalului de modă şi design sibian Be Creative. A fost o ediţie extrem de reuşită, se vede că organizatorii şi-au dat silinţa să facă show-ul cât mai spectaculos (în special dacă vorbim despre proiecţiile de pe Palatul Brukenthal). Mai multe detalii despre eveniment puteţi citi şi pe blogul Iuliei Andrei.

Ne vedem la anul acolo (cu siguranţă nu voi rata a patra ediţie),

Alexandra

 

Credit foto: Lucian Bora; Valentin Besa.

Modele: Cleopatra Models

 

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s