Andrada Puşcaş este un tânăr designer grafic care promite multe. Prima oară am intrat în contact cu munca ei pe Instagram, unde atât eu, cât şi ea ne oferim like-uri. Poate că sună banal, dar i-am căutat mai târziu site-ul şi am rămas plăcut surprinsă de creaţiile sale grafice pe care le-aş putea caracteriza în trei cuvinte: fresh, minimaliste şi strong. Designul grafic e o artă. Vom vedea şi de ce în rândurile ce urmează:

Andrada Puscas Atelier
Andrada Puşcaş într-un alt fel de atelier.

Despre pasiunea ei, Andrada mi-a spus că „desenează de când se ştie”, „iar despre jucatul în Photoshop” mi-a spus următoarele:

„Eram în ultimul an de facultate, când, din plictiseală, îmi instalasem Photoshop-ul şi mi-am zis să încerc să fac un poster. De aici a început nebunia: mii de ore în Photoshop, zeci de ore de jucat cu culorile şi de creat pattern-uri şi altele. Colaborările au început şi ele tot de pe atunci şi totodată a sporit şi încrederea în mine. Şi, uite aşa, am ajuns să fac ce iubesc sau să iubesc ceea fac.

 

Feelings 2.0 - horz
Feelings 2.0 by Andrada Puşcaş

Am rugat-o pe Andrada să îmi descrie stilul ei creativ, iar ea l-a descris după cum urmează:

„Stilul meu este unul minimalist, modern, foarte colorat si «edgy». Warholian, aş putea spune. Îmi place la nebunie să mă joc cu culorile, să le împreunez, sa fac pattern-uri. Nu e un stil foarte complicat, însă necesită atenţie asupra îmbinării culorilor şi asupra formelor folosite.”

Pop Art Posters
Pop Art Posters by Andrada Puşcaş

Despre viziunea ei asupra domeniul graficii sau despre stilul la care aspiră, Andrada crede următoarele:

„Ar fi ideal să se ajungă la un design sută la sută «nemţesc». Stilul acesta îmi place foarte mult. Simple, but elegant – multe culori şi forme. Un design grafic trebuie să fie mai mult digital, pentru că asta prinde. Evident, porneşti din creion, dar finalizezi printr-un program care mie, cel puţin, seara îmi este prieten: Photoshop-ul sau Illustrator-ul.”

 

Twiggy by Andrada Puşcaş

TwiggyTwiggy 1

Artiştii preferaţi ai Andradei…?

„Rebelul Andy Warhol ma inspiră cel mai mult. Pe urmă, ar fi: Le Corbusier, Picasso, James Victore, Eduard Hoffman, şi alţii.”1. Bear

1. Antler

I-am spus Andradei că are un stil ingenios de a îmbina arta fotografică cu arta grafică digitală. Am rugat-o să îmi spună mai multe dintre colaborările ei cu diverşi artişi sau proiectele în care a fost implicată:

„Am colaborat la început cu Em Iova, un foarte bun fotograf, cu o viziune excelentă în ceea ce priveşte fotografia de portret. Cu alţi fotografi nu am colaborat. Sunt câţiva care îmi umblă prin minte, câţiva care fac fotografie alb-negru, în mod special. Aceştia, zic eu, mi se potrivesc cel mai bine stilului meu.”

 

The Platonic Solids 46
The Platonic Solids (1)

Eram curioasă să ştiu care este situaţia în domeniul graficii digitale de la noi din ţară, iar Andrada mi-a spus următoarele lucruri:

„Dacă renunţăm la cadrele acelea florale folosite peste tot în designul de flyere şi nu numai, o să fie OK. Ceea e trist, e faptul că majoritatea clienţilor se obişnuiesc cu stilul acesta (şi îl solicită designer-ului), fără să ştie faptul că există şi altele mai bune, mai specifice anilor în care trăim.”

 

The Platonic Solids (2)
The Platonic Solids (2)

Cum va arăta domeniul graficii digitale peste 20 de ani în viziunea Andradei Puşcaş?

„Eu sper ca într-o zi să avem un design frumos şi pe pungi si peste tot unde e posibil. Aşa vor trăi oamenii într-o lume frumoasă, iar eu o să am mulţi bani şi casa mea pe lac la 42 de ani. Hihi.”

Dar în prezent?

„Mă bucură faptul că acest domeniu este în creştere. Tot mai multă lume este avidă de frumos: să aibă postere prin casa, în loc de bibelouri sau macarameuri. Nu zic, sunt frumoase, dar hai să facem o schimbare.”

 

You heard the girl.

Tha-tha,

Alexandra.

Interviul integral va apărea în noul număr Whisper Magazine.

Celelalte interviuri din rubrica Les ART Files le puteţi citi aici.

Portofoliul Andradei Puşcaş îl puteţi consulta aici.

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s