Zilele acestea am încercat mai multe stări si sentimente, lucru ce m-a pus pe gânduri. M-am gândit la imposibilitatea întoarcerii timpului, la neputința de a întoarce timpul si a schimba unele lucruri. Ce s-ar intampla daca am putea da timpul înapoi…? Probabil s-ar instaura haosul.

Cunoaștem cu totii acele filme in care exista o masina a timpului care transporta un om într-o alta dimensiune sau in alte vremuri (as putea face o lista cu ele, însă pe departe preferatul meu rămâne „Somewhere in Time”, din 1980, avec Christopher Reeve si Jane Seymour), însă toate puncteaza aceeasi idee: omul este incapabil de a întoarce timpul, si chiar daca ar exista o masinarie care sa poata teleporta omul in trecut sau viitor, cursul lucrurilor ar putea fi grav modificat. Ceea ce ma duce cu gândul la o concluzie: oamenii trebuie sa imbratiseze trecerea timpului si sa fie constienti ca nu sunt nemuritori. Desigur, uneori ne comportam si simtim asemenea zeilor, însă uitam un lucru: Omul, in esenta sa, este o fiinta efemeră.

Si acum ar trebui sa il citez pe Blaise Pascal, unul dintre filosofii mei preferati:

Fiecare să-şi examineze gândurile; el le va găsi în întregime ocupate cu trecutul şi cu viitorul. Noi nu ne gândim aproape deloc la prezent şi dacă ne gândim la el o facem numai pentru a-i împrumuta lumina spre a dispune de viitor. Prezentul nu este niciodată ţinta noastră; trecutul şi prezentul sunt mijloacele noastre; numai viitorul este ţinta noastră. Astfel noi nu trăim niciodată, ci sperăm să trăim; şi pregătindu-ne mereu să fim fericiţi, este inevitabil să nu fim niciodată.

 

Stand si analizând evenimentele, stările si circumstanțele din ultimul timp, m-am gândit ca poate nu este necesar sa dam timpul înapoi pentru a schimba lucrurile – ar fi un act deliberat de egoism pur. Câteodată trebuie sa invatam sa lasam faptele, oamenii si evenimentele sa se intample. Acesta ar fi cel mai firesc lucru pe care l-am putea face atunci când simtim apăsarea imposibilitatii întoarcerii timpului.

 

In the end, we all remain shadows of our future past.

Alexandra

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s