Săptămânile trecut s-a încheiat un proiect pe care l-am sprijinit când încă era în stadiul de concept. Culmea, se face că exact acum un an stăteam de vorbă în atelierul Călinei despre proiectul “Rochia Calendar”, un proiect ambiţios care mi s-a părut, chiar şi în stadiul de concept, extrem de original (mai multe detalii despre proiect puteţi citi în interviul pe care i l-am luat Călinei acum un an aici).

Am asistat, pe rând, la spectacolul fiecărui anotimp: Iarna, ce a avut loc la patinoarul din Piaţa Unirii, Primăvara, ce a avut loc în curtea cafenelei Enigma, Vara, ce s-a desfăşurat în incinta Casino-ului din Parcul Central şi Toamna, care a încheiat întregul ciclu, spectacol ce a avut loc la Bastionul Croitorilor şi la care nu am putut participa din motive personale şi îmi cer scuze pe această cale.

Rochia Calendar 1
Rochia Calendar – Toamna, la Bastionul Croitorilor

Blocuri de culori tari, volumele inedite tipice creaţiilor Călinei Langa, un make-up şi hairstyling ce aduce aminte de look-ul prinţesei Leia (dar o prinţesa Leia întunecată) din celebrul Star Wars şi o idee originală care a stat în spatele ultimei mini-colecţii din proiectul Rochia Calendar: formele unor cutii ovoidale numite “shaker”, menite pentru păstrarea lucrurilor cu adevărat preţioase.

Rochia Calendar 2
Detalii ale Rochiei Calendar – Toamna surprinse de Crina Prida

 

Volumele ample ce marchează şi evidenţiază şoldurile şi umerii au conferit o alură extrem de spectaculoasă creaţiilor vestimentare, deconstructivism, iar, dacă mai adăugăm şi câteva culori tari tipice toamnei, talia înaltă a fustelor şi ale pantalonilor, dar şi crop-top-urile în culori tari, vom regăsi ultima colecţie a proiectului Rochia Calendar ca fiind una contrastantă, puternică, vie, cu toate că toamna este un anotimp al încheierii unui ciclu.

Modelele la finele prezentarii
Modelele la finele prezentarii

Piesele mele preferate: fusta roşie pe care a purtat-o Daria şi pantalonii roşii – piese deconstruite, ambele geniale.

Rochia Calendar 5

În final, iată câteva cuvinte despre întregul proiect spuse (sau scrise) de către Călina Langa:

“…Mi-e foarte greu să verbalizez tot ce simt, pentru că, de fapt, cuvintele sunt sărace în redarea emoţiilor şi Rochia Calendar s-a născut ca idee în vara 2013, tocmai ca să ilustreze, sper, binevenit prezenţa emoţionalului în viaţa noastră care curge asemenea anotimpurilor.”

Călina Langa alaturi de modele
Călina Langa alaturi de modele

…în cele din urmă am îndrăznit să fac un mic colaj cu câte o poză reprezentativă pentru fiecare mini-colecţie a proiectului Rochia Calendar:

Rochia Calendar - Colaj

 

Asta a fost tot. Să sperăm că proiectele Călinei Langa nu se vor opri aici, fiindcă Rochia Calendar a fost, într-adevăr, un spectacol.

 

O Toaamnă fericită să aveţi (sau cât a mai rămas din ea),

Alexandra

Sursa foto: Crina Prida, arhiva personală

Donnez moi votre avis:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s