Cum am aflat de Daria Pătrunjel aka Kittenhood…? Simplu: wordpress-ul a găsit-o pentru mine, în secţiunea “you may like”. Dau X la multe bloguri care conţin cuvântul „fashion„, fiindcă de multe ori acestea au informaţii asemănătoare. Kittenhood îmi suna a altceva, lucru observat de mine din primele postări. Am început să răsfoiesc arhiva şi am găsit o  multitudine de lucruri interesante. Trebuie să recunosc, nu sunt neapărat fan handmade, dar tot ceea ce face Daria mi se pare extraordinar (handmade, DIY, top 3). De aceea am decis să îi iau un interviu – Because she’s the coolest Fox in town!

Daria 2


          La Belle Critique: Am văzut că ai declarat într-un alt interviu că ai deschis blogul inițial pentru linia ta de handmade (de altfel, acest lucru poate fi observat şi privind cronologia postărilor). Cum te-ai hotărât să postezi şi altceva?

          Daria Pătrunjel: Într-adevăr, am început prin a posta produsele mele pe blog, mai degrabă ca într-un magazin online. Nu aveam o idee bine definită în legătură cu ceea ce vreau să fac, aşa că încet, încet, am introdus poze de making of, colaje Polyvore. Apoi, în 2011 am participat la Thing A Day, un proiect anual în care oamenii creează un lucru în fiecare zi şi îl postează pe un blog colectiv. Aşa că am făcut câte un accesoriu pe zi şi l-am postat împreună cu o ţinută potrivită. Cititorilor le-a plăcut, aşa că am continuat în direcţia asta.

          L.B.C.: Cum ai făcut faţă ca newcomer atunci când ai pornit cu blogul tău, Kittenhood?

          D.P.: În primul an a fost destul de greu şi lent. Un pas important a fost trecerea de la română la engleză, care a deschis posibilitatea unui public mai larg. Apoi trecerea de la postări aleatorii la cele zilnice. În ultimul an, blogul a crescut destul de mult şi încerc să menţin un calendar editorial (ex. luni: proiect DIY; marţi: outfit etc.)

accesoriu handmade

          L.B.C.: Crezi ca este important ca bloggerii să fie activi din punct de vedere social (să participe la evenimente, să interacţioneze cu alţi bloggeri, şamd)? Sau ar trebui să îşi păstreze anonimatul?

          D.P.: Există un anume farmec al bloggerilor anonimi – misterul, curiozitatea. Eu totuşi public poze cu mine, aşa că nu am cum să “mă ascund”. Mi se par importante interacţiunile cu alţi bloggeri, pentru că întreaga lume online se bazează pe comunicare, până la urmă. E o plăcere să discuţi cu alte fete aflate în continuă căutare de locuri faine de făcut poze, să schimbi păreri despre un anume magazin sau firmă de cosmetice.  În plus, se pot ivi tot felul de colaborări şi prietenii.

Daria 1

          

          L.B.C.: Din câte am observat, stilul tău nu se aseamănă cu niciun alt stil vestimentar abordat de majoritatea bloggerilor români. Ce părere ai despre fashioniste/fashioniști sau despre fashion victims?

          D.P.: Mă bucur că spui asta! Chiar dacă îmi place să fiu la curent cu ce se întâmplă în modă, încerc să nu iau tendinţele ad literam. Mi se pare că foarte multe bloggerițe (de peste tot) tind spre o uniformă din lucruri care se poartă la un moment dat. De exemplu, pe Lookbook.nu, ţinutele cele mai populare sunt mai mult sau mai puţin… la fel. Încerc mai degrabă să adaptez tendinţele la stilul meu, decât invers.

           L.B.C.: Cum s-au născut “Florile ciufulite”?

           D.P.: Florile ciufulite s-au născut dintr-o joacă cu voalul. Apoi mi-am dat seama că pot face tot felul de lucruri cu ele, de la cercei şi coliere la brăţări şi bentiţe, aşa că am introdus tot felul de modele şi culori. Am lansat două colecţii de flori ciufulite, Fall-in flowers şi Road Candy, ultima în primăvara lui 2011.

Ciufulite

          L.B.C.: Apropo de Cluj-Napoca: cum ai ales să te stabileşti în acest oraş?

          D.P.: Am venit în Cluj în 2004, la facultate. Am ştiut tot timpul că aici o să studiez: părinţii mei şi sora mea mai mare au făcut la fel. După master, am ajuns la concluzia că nu m-aş muta nicăieri în altă parte.

          L.B.C: Care este cea mai mare realizare de până acum, în plan profesional?

          D.P.: Ca artizan, un moment foarte important a fost primul târg handmade, în urma căruia mi-am putut cumpăra o maşină de cusut. Ca blogger, mă bucură foarte tare să fiu “recunoscută” de site-uri şi bloguri de profil.

          L.B.C.: Ce sfat ai pentru persoanele care nu şi-au găsit încă stilul personal?

           D.P.: Eu, una, am trecut prin destul de multe faze înainte de a ajunge la stilul vestimentar de acum. În urmă cu doar câţiva ani, nu aveam nicio pereche de pantofi cu toc şi nu purtam fuste niciodată. Cred că fiecare persoană are ritmul său, care nu trebuie neapărat grăbit. Şi că e important să porţi mai degrabă ce îţi stă bine decât ce dictează colecţiile.

Daria 3

          Îi mulțumesc frumos Dariei că mi-a acceptat interviul. Dacă v-a placut interviul, nu uitați să o urmăriți pe Daria aici și să dați un share. Because sharing means caring.

4 gânduri despre “Interviu ciufulit cu Daria „Kittenhood”

Donnez moi votre avis: