Ieri am fost în Piaţa Unirii la lansarea primei mini-colecţii din proiectul Rochia Calendar: Iarna, semnată Călina Ghiţulescu Langa. Când am ajuns, patinoarul era plin de copii şi părinţi care patinau în voie. Am fost puţin confuză şi m-am panicat, dar de îndată văzusem modelele doamnei Lili Mihacea (Euromodels Agency) îmbrăcate în creaţiile Călinei şi purtând… nu veţi ghici ce anume! Patine!

DSCF6125h


DSCF6128

DSCF6130

Modelele au avut părul coafat în stilul perioadei baroce, secolul al XVIII-lea, à la Marie Antoinette. Piesele vestimentare au fost alcătuite din brocart, piele, griul predominând, având elemente din perioada baroque.

DSCF6154m

DSCF6131

DSCF6138

Defilarea (sau patinajul) a început pe acordurile de Vivaldi, cele şase modelele păşind (patinând) extrem de graţios. Una dintre fete a fost extrem de  curajoasă şi a făcut o piruetă, spre deliciul publicului.

DSCF6135

Lumea a fost plăcut surprinsă de spectacolul îngheţat închinat iernii.  Următoarea mini-colecţie va fi dedicată primăverii, iar Călina a spus că va încerca, din nou, ceva inedit: ca prezentarea să se desfăşoare în incinta serelor din Grădină Botanică.

DSCF6161v

Călina a reuşit din nou să iasă din tipare prin ineditul conceptului, al regiei, al spectacolului, al detaliilor vestimentare. Iarna este un anotimp mort, pentru mine (cu toate că eu m-am născut în acest anotimp; ce ironie, nu?).

DSCF6149n

Această Iarnă a înviat în mine cele mai îngheţate gânduri şi sentimente: m-a făcut să-mi schimb părerea despre acest anotimp anost, aparent. Anotimpul meu preferat este primăvara. De aceea, abia aştept să văd următoarea prezentare din cadrul proiectului Rochiei Calendar – Primăvara. Va fi spectaculos, sunt sigură. Fiindcă totul se naşte primăvara.

Mai multe fotografii (şi variantele color, implicit) veţi găsi în curând pe pagina de facebook La Belle Critique.

Un sărut îngheţat şi fermecat,

Mademoiselle Critique